Україна готова до угоди про ЗВТ з Великобританією

Поділитися
Україна готова до угоди про ЗВТ з Великобританією У МЕРТ повідомили про складнощі укладення ЗВТ з Великобританією © 5 канал
Де-факто угода готова до укладення.

Угода про вільну торгівлю між Україною і Великобританією де-факто готова до затвердження. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, торговий представник України Тарас Качка у виступі на конференції "Торгові війни: мистецтво захисту", повідомляє Укрінформ.

"Угода про вільну торгівлю між Україною та Великобританією. - ред.) де-факто готова до підписання", - сказав Качка.

Він додав, що найбільша складність полягає в тому, що дуже багато транзакцій оформляється як експорт в Польщу, Німеччину або Нідерланди, а продукція йде далі в Британію, так як зараз це єдина митна територія ЄС.

"Це найбільша складність. Як тільки ми прийдемо до вирішення цієї методологічної задачі і тарифних параметрів, ми досягнемо згоди щодо параметрів часткової лібералізації по певним категоріям сільгосппродукції. Але в цілому і британська сторона, і ми готові укласти цю угоду якомога швидше. Інша справа, що сам Брекзит і його формат - коли це станеться і на яких умовах - невідомі", - констатував Качка.

За його словами, Україна також готова і до жорсткого Брекзиту, коли немає ніяких угод - ні двостороннього між Україною і Великобританією, ні між ЄС та Британією.

"Тариф, який буде застосовуватися Британією у разі жорсткого Брекзита, досить ліберальний і не дуже зашкодить існуючого товаропотоку (між Україною і Великобританією - ред.), але це екстремальна ситуація. Ми стежимо за всіма цими процесами", - резюмував торгпред України.

Раніше повідомлялося про те, що Україна і Туреччина ведуть переговори про ЗВТ з 2012 року.

У серпні президенти України і Туреччини домовилися підписати угоду про ЗВТ. Ердоган заявив, що вважає реальним більш ніж дворазове збільшення обсягів торговельного обороту між країнами: з 4 до 10 млрд доларів на рік.

Детальніше про те, чому за 14 років Україна так і не підписала угоду про торгівлю з Туреччиною читайте в статті Ігоря Гужви "Чи милий нам берег турецький" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі