Україна і РФ зараз не ведуть переговори про консорціум з управління ГТС

Поділитися
Україна і РФ зараз не ведуть переговори про консорціум з управління ГТС
За словами глави "Газпрому", Україна все ще не виконала одну з умов, необхідних для такого консорціуму - внести зміни в законодавство: "Повинна була зробити в один період часу, потім в інший. Час йде, але нічого не відбувається".

Російський "Газпром" і Україна на даний момент не ведуть переговори зі створення консорціуму для управління українською газотранспортною системою (ГТС).

Про це глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив на прес-конференції в Москві за підсумками річних зборів акціонерів.

"Сьогодні переговори щодо консорціуму не ведуться, тому що необхідно внести зміни в законодавство України, а це не зроблено", - сказав Міллер.

"Підстав для ведення переговорів щодо консорціуму немає. Щоб вести переговори предметно, необхідно внести зміни в українське законодавство, необхідно внести зміни в десяток законодавчих і нормативних актів України. До сьогоднішнього дня цього не зроблено", - сказав Міллер.

- "Газпром" вимагає від України законом гарантувати йому оренду ГТС за будь-якої влади

За його словами, українська сторона це повинна була зробити раніше, але весь час відкладала зміни. "Наші українські колеги говорили про те, що це відбудеться в один період часу, потім в інший. Час йде, але нічого не відбувається", - додав він.

Міллер повідомив, що за підсумками переговорів та контактів з українськими колегами за останній тиждень можна констатувати, що з української сторони ця тема взагалі не звучала.

Як відомо, Москва наполягає на двосторонньому (Україна-Росія) консорціумі. Росія фактично поставила Україні ультиматум, заявивши, що участь РФ у консорціум з українською ГТС можлива тільки при відмові Києва від енергетичних правил ЄС.

Російський МЗС також заявляв, що Росія проти участі в консорціумі Євросоюзу, але згодна, якщо "компанії з ЄС захочуть інвестувати, наприклад, постачання обладнання".

Нагадаємо, Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроект про приватизацію НАК "Нафтогазу України", його "дочок" і оренду ГТС. !zn

Читайте також:

Газотранспортна система України: на роздоріжжі

ЄС чекає конкретної пропозиції від України щодо консорціуму на базі ГТС

Росія агітує Україну до створення двостороннього консорціуму з ГТС, обіцяючи "мінімум 60 млрд кубів транзиту

Переговори з Росією щодо ГТС ніхто не зупиняв, стверджує Ставицький: "Листування триває"

Консорціум з управління українською трубою може обійтися без "Газпрому", - експерт

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі