Україна не отримає макрофінансування від ЄС у березні

Поділитися
Україна не отримає макрофінансування від ЄС у березні Україна в 2019 році очікує запозичень на 4 мільярди доларів © forbes.net.ua
Україна не встигла виконати необхідні вимоги для отримання транша на 500 млн євро.

Україна може не встигнути отримати макрофінансування від ЄС в розмірі 500 мільйонів євро до кінця березня 2019 року. Про це поінформували в Мінфіні.

"Зараз працює оціночна місія (ЄС - ред.). Робить свої висновки. До кінця поточного місяця залишилося дуже мало часу, і варто розраховувати на майбутні періоди (отримання макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 500 млн євро - ред.) ", - сказав заступник міністра фінансів Василь Шкураков.

За його словами, в цілому Україна у цьому році має отримати близько 4 млрд дол. від зовнішніх кредиторів.

Раніше глава Мінфіну Оксана Маркарова заявляла, що умови співпраці з ЄС передбачають: між траншами макрофінансування не може бути менше трьох місяців. Для отримання нового транша Україні необхідно прийняти два законопроекти, що стосуються митної реформи.

11 грудня ЄС перерахував перший транш кредиту в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги Україні в розмірі 500 млн євро.

Нацбанк розраховує до кінця року отримати два транші від МВФ на суму 1,3 млрд гривень кожен. Крім того, до кінця року Світовий банк планує затвердити для України нову програму фінансових гарантій під державні запозичення.

Як повідомлялося, 18 грудня минулого року Рада директорів Світового банку схвалила надання фінансових гарантій на суму 750 млн доларів. Український уряд розраховує використовувати гарантії СБ для залучення 1 млрд доларів запозичень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі