Україна отримає EUR 500 млн макрофінансування від ЄС, якщо виконає умови — Мінгареллі

Поділитися
Україна отримає EUR 500 млн макрофінансування від ЄС, якщо виконає умови — Мінгареллі
Основна умова - введення НАПК автоматизованої перевірки електронних декларацій держслужбовців.

Україна може отримати другий транш макрофінансування ЄС до кінця 2019 року на загальну суму EUR 500 млн. Про це заявив глава Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"У нас є другий транш макрофінансової допомоги у розмірі EUR 500 млн, і ми сподіваємося, що Україна вже протягом наступних місяців виконає всі необхідні умови для отримання цієї суми і ми всі працюємо над цим. Сподіваємося, що вже до кінця року Україна отримає другий транш від ЄС", - сказав він.

При цьому він уточнив, що є ще п'ять умов, які Україні необхідно виконати.

"В основному вони стосуються боротьби з корупцією, а також реформ у економічній сфері. Найбільш важлива з них - це введення НАПК автоматизованої перевірки електронних декларацій держслужбовців", - поінформував Мінгареллі.

Раніше глава Мінфіну Оксана Маркарова заявляла, що умови співпраці з ЄС передбачають: між траншами макрофінансування не може бути менше трьох місяців. Для отримання нового транша Україні необхідно прийняти два законопроекти, що стосуються митної реформи.

11 грудня ЄС перерахував перший транш кредиту в рамках четвертої програми макрофінансування Україні в розмірі 500 млн євро.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі