Україна приєдналася до глобальної ініціативи Китаю "Один пояс — один шлях"

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Україна приєдналася до глобальної ініціативи Китаю "Один пояс — один шлях"
Перелік очікувань від ОПОШ української сторони, викладений у планах, більш ніж скромний.

Україна приєдналася до глобальної ініціативи Китаю "Один пояс - один шлях" (ОПОШ), узгоджено план дій і план заходів щодо її спільної реалізації. Перелік очікувань від ОПОШ української сторони, викладений у планах, більш ніж скромний: розширити доступ для української сільськогосподарської продукції на ринки Китаю, сприяти інвестиційним проєктам із розвитку транспортної інфраструктури, зацікавити китайську сторону енергетичним і фінансовим секторами, інтернет-торгівлею, туризмом, наростити транспортування товарів Транскаспійським коридором через Грузію та Азербайджан до Європи.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Дмитро Єфремов, Центр міжнародних досліджень Дипломатичної академії України ім. Г. Удовенка. За його словами, Україна запрошує Китай взяти участь у будівництві мосту через Дніпро в Кременчуці, кільцевої дороги навколо Києва, четвертої гілки столичного метро, кількох сміттєпереробних заводів, енергоблоків на електростанціях, а також LNG-терміналів в українських портах.

"Складається враження, що, пропонуючи чергові проєкти, які не знаходять належного фінансування усередині країни, українська сторона романтично та безсистемно підходить до ОПОШ, не має кількісної оцінки власних інтересів, не готова використовувати можливості, що відкриваються в рамках ініціативи, для стимулювання економічного зростання", - відзначає експерт.

Детальніше про співпрацю з Китаєм читайте в статті Дмитра Єфремова "Прагматизм зі східною специфікою" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі