Україна відкриває пункти на кордоні з Білоруссю та Росією – прикордонники

Поділитися
Україна відкриває пункти на кордоні з Білоруссю та Росією – прикордонники
Рішення набуде чинності з моменту опублікування на офіційному сайті Кабміну.

Уряд вирішив відновити пішохідне й автомобільне сполучення у двох пунктах пропуску на кордоні з Білоруссю і відновлення роботи низки пішохідних пунктів пропуску на кордоні з Росією та Білоруссю, розповів в четвер начальник управління організації прикордонного контролю Держприкордонслужби генерал-майор Юрій Лисюк.

"За ініціативою Держприкордонслужби ми підготували проєкт відповідного розпорядження уряду, направили в Міністерство внутрішніх справ для подання на засідання уряду, і вчора воно було розглянуто. Прийнято рішення щодо відкриття ще двох додаткових пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю. Це пункт пропуску "Вільча" у Київській області та пункт пропуску "Дольськ", що на Волині. Крім того, в цьому розпорядженні ми відкрили ще пішохідний рух на кордоні з Росією та Білоруссю. Він буде введений в пунктах пропуску "Мілове", "Гоптівка", "Бачівськ", "Юнаківка", "Сеньківка", "Нові Яриловичі", "Виступовичі", "Доманово" і "Славутич", - сказав він під час онлайн-брифінгу.

Лисюк додав, що рішення набуде чинності з моменту опублікування на офіційному сайті Кабінету міністрів України, та в той же день пішохідний рух зможе бути відкрито на цих напрямках.

"Ми в принципі готові, чекаємо опублікування цього акта уряду і з цього часу зможемо здійснювати пішохідне оформлення в певних пунктах пропуску", - пояснив він, зазначивши, що станом на 18 червня повноцінно функціонують пункти пропуску з ЄС і Молдовою.

"У нас де-факто всі пункти пропуску відкриті, але не все функціонують через те, що рішенням урядів суміжних країн у зв'язку з карантинними заходами пункти пропуску закриті", - підкреслив він.

Читайте також: Запровадження мита на російське вугілля перенесли на 1 травня

Нагадаємо, що з 15 червня Україна відновила міжнародне авіасполучення з Албанією, США і Туреччиною. Ці країни готові приймати українців на своїй межі без будь-яких обмежень. Також відкрита кордону з Великобританією і Німеччиною, але по прибуттю потрібно самоізолюватися на 14 днів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі