Україна ввела мита на імпорт цементу з трьох країн

Поділитися
Україна ввела мита на імпорт цементу з трьох країн Демпінговий імпорт цементу з трьох країн збільшився © 112 Україна
Мита будуть діяти протягом п'яти найближчих років.

Міжнародна комісії з міжнародної торгівлі ухвалила рішення в рамках розслідування демпінгового імпорту цементу в Україну з Росії, Білорусі та Молдови. Про це інформує прес-служба Мінекономрозвитку.

"Частка імпорту цементних клінкерів і портландцементу з РФ, Білорусі і Молдови у загальному обсязі імпорту цих товарів в Україну протягом усього періоду дослідження постійно зростала. Це свідчить про намір подальшого збільшення обсягу демпінгового імпорту з цих країн", - наголошується в повідомленні.

Так, комісія винесла рішення про запровадження на п'ять років мит на імпорт цементних клінкерів і портландцементу з Білорусі в розмірі 57,03%, з Молдови в розмірі 94,46% і з Росії у розмірі 114,95%.

Ініціаторами розслідування виступили українські виробники цементу компанії "Дікергофф Цемент Україна", "Хайдельбергцемент Україна", "Подільський цемент"та "Івано-Франківськцемент".

МКМТ відхилила добровільні зобов'язання "Лафарж Цемент Молдова", "Осколцемент" і "Євроцемент трейд" ( обидва - Росія) про припинення демпінгового імпорту цементу в Україну.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів розширив перелік заборонених до ввезення в Україну російських товарів, зокрема, це портландцемент, глиноземний цемент, цемент шлаковий, сультфатостойкий цемент і подібні гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові чи у вигляді клінкерів, а також - фанера клеєна, панелі фанеровані та аналогічні матеріали з листкової деревини.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі