Українці становлять найбільшу групу мігрантів в Естонії та Фінляндії

Поділитися
Українці становлять найбільшу групу мігрантів в Естонії та Фінляндії Українцям видано в Естонії більше 24 тисяч дозволів на роботу © YouTube/Факти ICTV
2019 побив рекорд за кількістю іноземних трудових мігрантів в Естонії.

В Естонії українці становлять найбільшу групу трудових мігрантів, в цьому році нашим громадянам було видано 24 318 дозволів на тимчасову роботу. Про це повідомляє ERR.

На другому місці за кількістю трудових мігрантів з великим відставанням іде Білорусь (1823), далі йдуть Росія (1326), Молдова (1191), Узбекистан (706) і Грузія (433).

Також повідомляється, що 2019 побив рекорд за кількістю іноземних трудових мігрантів в Естонії: влітку Міністерство внутрішніх справ прогнозувало, що число таких працівників складе до кінця року від 25 000 до 30 000 чоловік, проте вже до кінця листопада кількість перевищила 32 000.

Крім зареєстрованих працівників, в Естонії є й іноземці, які працюють нелегально, число яких МВС оцінює від 1000 до 5000 чоловік, а також люди, які працюють в Естонії за виданою в Польщі довгостроковій візі.

За оцінкою Банку Естонії, близько третини зростання національної економіки в цьому році пов'язане з використанням іноземної робочої сили.

За даними Імміграційної служби Фінляндії, два роки тому українці обійшли естонців за кількістю трудових мігрантів. В минулому році з України на роботу в Фінляндію приїхали 1800 осіб, з Естонії – 1200.

Нацбанк очікує до кінця року отримати від мігрантів 11,5 млрд доларів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі