Українській владі в Давосі порадили виробляти у громадян "стійкий оптимізм"

Поділитися
Українській владі в Давосі порадили виробляти у громадян "стійкий оптимізм" Завдання влади - переконати повірити в країну, а не у власні дії © World Economic Forum / Flickr
Причому, треба враховувати, що скандали позбавляють оптимізм блиску - уточнив автор поради

Лауреат Нобелівської премії 2013 року з економіки Роберт Шиллер в Українському домі в Давосі порадив українській владі працювати над просуванням сталого оптимізму", щоб українці повірили у свою країну. В цьому полягає завдання влади.

"Оптимізм, який ми бачимо в Україні, має стати стійким. Скандали позбавляють блиску цей оптимізм. Головне – зміна культури і настроїв", - сказав економіст на Українському сніданку в Давосі в четвер.

Шиллер підкреслив важливість зміни культури в Україні через освіту, особливо в питанні сприйняття корупції.

"Ми не дивимося на нинішні цифри росту як на показник успіху - ми дивимося на те, як змінюється культура", - зазначив Нобелівський лауреат.

Виконавчий директор General Atlantic Білл Форд додав, що Україні пощастило мати потужну систему освіти і дуже потужні інженерні таланти. "Однак ці таланти повинні вірити в можливості і повертатися в Україну, щоб розвивати бізнес тут. Те, що по-справжньому породить ентузіазм і довіру до країни - це молоді підприємці, які побудують справжні бізнеси і досягнуть справжнього успіху, залучаючи сюди нові технології", - зазначив експерт.

Він підкреслив, що інші складові успіху – боротьба з корупцією та верховенство права.

"Проблема України з корупцією - це не стільки сама по собі корупція, як сприйняття корупції", - таку думку на Українському сніданку висловив співзасновник і виконавчий голова правління Carlyle Group Девід Рубінштейн. Він пояснив, що багато інвесторів у пошуках високої прибутковості із задоволенням інвестують у нові ринки, проте в країнах з високим індексом корупції вони бояться критики: навіть якщо ти нічого незаконного не зробив, тебе будуть підозрювати в якомусь злочині.

"На мою думку, Україні слід попрацювати над своїм іміджем, а також над реальністю. Думаю, що влада зацікавлена у залученні іноземних капіталів і в тому, щоб позбутися від сприйняття країни як корумпованої і самої корупції в реальності", - сказав Рубінштейн.

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі нагадав світовій еліти про війну в Донбасі, яка триває вже шостий рік. Він заявив про те, що українцям мало "стурбованості" від партнерів, які підтримують нашу країну під час російської агресії на сході країни.

В Давосі український президент запропонував "усім стати акціонерами успіху нової України".

"Прагматичному і закам'янілому світу гостро бракує дива. А світова економіка, що перебуває на межі нової кризи, потребує економічного дива. Україна – це те місце, де трапляються дива", - додав Зеленський.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі