Український LNG-термінал буде побудований за зразком терміналу у Валенсії

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Майбутній український LNG-термінал буде побудований за зразком терміналу у Валенсії.

Про це в інтерв’ю ZN.UA повідомив президент Socoin Аркадіо Гут’єрес Запіко. На прохання навести приклад збудованого іспанською компанією LNG-термінала, який є подібним до майбутнього українського, він сказав: «Можу не тільки назвати. Ми навіть плануємо його показати найближчим часом українським замовникам. Це LNG-термінал у Валенсії».

У свою чергу голова Координаційної ради «Національного проекту LNG-термінал» Віталій Дем’янюк зазначив, що команда фахівців, які працюють разом з іспанськими колегами над проектом ТЕО будівництва термінала, отримала запрошення від компанії Socoin відвідати Іспанію.

«У рамках роуд-шоу, яке розпочалося 31 жовтня, ми плануємо також побувати в Мадриді і представити там національні проекти, - розповів В.Дем’янюк. - І обов’язково відвідаємо той термінал у Валенсії, про який сказав пан Аркадіо і куди він нас люб’язно запросив для ознайомлення з технологією та функціонуванням LNG-термінала. Для нас дуже важливо вивчити досвід будівництва та експлуатації, ознайомитися з операційними та контрактними моделями функціонування цього підприємства, а також з формуванням економічно обґрунтованої моделі для таких об’єктів. Я сподіваюся, що ми разом шукатимемо фахівців поза межами України та запрошуватимемо їх сюди, будемо створювати спільні консорціуми. Фахівці з-за меж України приїдуть, щоб працювати тут, а люди з України поїдуть навчатися в Європу».

Нагадаємо, представники іспанської компанії Socoin та ДП «Національний проект LNG-термінал» 19-21 жовтня провели польові дослідження, необхідні для розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) для будівництва регазифікаційного терміналу в Україні.

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» у статті Алли Єрьоменко «Іспанська Socian розпочала розробку ТЕО українського LNG-термінала».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі