Українці на Новий рік викинуть на сміття продуктів на 470 млн грн

Поділитися
© www.uarp.org/
До 12% закуплених міським населенням України до новорічного столу продуктів не використовується і псується. Про це повідомляє агентство AgriSurvey асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

У грошовому вираженні зі стандартного святкового столу для чотирьох дорослих і двох дітей в середньому викидається на смітник продуктів на 90 грн. Разом усе міське населення України викидає продуктів десь на 470 млн. грн.

За словами директора агентства AgriSurvey УКАБ Тараса Гагалюка, під час опитування 54% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів.

«Таким чином, по цій групі під час свят на смітник викидається кількість продукції, еквівалентна 850 тоннам ковбаси «Московська», чи 2,5 тис. тонн свинячих ошийків, чи 4 тис. літрів шампанського. Ще у 40% опитаних псується від 5% до 15% продукції, а це – еквівалент 300 тонн червоної ікри, чи 3,5 тис. тонн твердого сиру, чи 4 тис. тонн масла», – стверджує Т. Гагалюк.

Як наголошується в повідомленні, такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути у плані культури споживання.

Водночас, за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щороку у світі псується близько 1,3 млрд. тонн продуктів харчування, а це близько третини продукції, призначеної для споживання людьми.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі