"Укренерго" може застосувати віялові відключення через спеку

Поділитися
"Укренерго" може застосувати віялові відключення через спеку ТЕС витратили за тиждень 10% запасів вугілля © РИА Новости
В енергетичній системі склалася критична ситуація.

Укренерго побоюється виникнення надзвичайної ситуації в енергетичній системі через спеку. Про це в п'ятницю, 21 червня, повідомила прес-служба Укренерго.

"В енергосистемі склалася загрозлива ситуація із забезпеченням балансу виробництва і споживання електроенергії. За останні два тижні в Україні зафіксовано рекордні показники температури повітря, при цьому пік споживання потужності склав 17 935 МВт", - відзначили в компанії.

Також в "Укренерго" попередили про те, що можуть вдатися до віялових відключень електроенергії.

"При подальшому підвищенні температури, збереженні тенденції виведення блоків ТЕС в аварійний ремонт та відсутність палива на теплових станціях в енергосистемі складеться надзвичайна ситуація. Це означає, що у Укренерго не залишиться інструментів для забезпечення покриття максимальних навантажень в енергосистемі. У таких випадках Укренерго може застосовувати графіки аварійного відключення для забезпечення цілісності енергосистеми", - відзначили в компанії.

Для вирішення проблеми керівництво пропонує вивести з ремонту Трипільську, Зміївської ТЕС ПАТ Центренерго та Слов'янської ТЕС Донбасенерго або ж включити в роботу газомазутних блоків ТЕС.Також необхідно забезпечити стабільність поставок вугілля, зокрема на Криворізьку і Луганську ТЕС ДТЕК Енерго. З цього приводу Укренерго вже звернулося до РНБО з відповідним листом. Від оперативності прийняття рішення та його виконання буде залежати операційна безпека енергосистеми України.

Як повідомлялося, температура у Києві побила рекорд 100-річної давнини. На вихідні синоптики обіцяють підвищення градусів до +36.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі