"Укртрансгаз" збільшив статутний капітал Оператора ГТС у зв'язку з анбандлінгом

Поділитися
"Укртрансгаз" збільшив статутний капітал Оператора ГТС у зв'язку з анбандлінгом
У статутний фонд також внесені активи "Укртрансгазу".

"Укртрансгаз" погодив збільшення розміру статутного капіталу ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" до 3,8 мільярда гривень. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Наголошується, що в статутний фонд нового оператора ГТС також внесені активи "Укртрансгазу", необхідні для надання послуг з транспортування газу.

31 жовтня Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроєкт, необхідний для відділення від "Нафтогазу" діяльності з транспортування газу, сертифікації нового незалежного оператора газотранспортної системи та створення умов для укладення транзитного контракту з "Газпромом" за європейськими правилами.

18 вересня уряд оновив план анбандлінгу "Нафтогазу". Новим оператором ГТС буде ТОВ "Оператор газотранспортної системи України", яке зараз є 100% "дочкою" "Укртрансгазу". Новий оператор зможе повноцінно запрацювати із січня 2020 року.

Модель анбандлінгу відповідає вимогам Третього енергопакету, що відкриває дорогу для підписання нового транзитного договору згідно з європейськими правилами. Діючий транзитний контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом" закінчується 1 січня 2020 року.

Докладніше читайте в матеріалі Алли Єрьоменко "ГТС слізьми не зарадиш" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі