"Укрзалізниця" залучила кредит на 100 млн доларів

Поділитися
"Укрзалізниця" залучила кредит на 100 млн доларів Всі заплановані роботи будуть виконані в 2020 році, а закупівля матеріалів буде проводитися за правилами ЄБРР © unian.info
Компанія випустила євробонди на 600 млн доларів США під 7, 292% річних.

Укрзалізниця додатково розмістила майже 100 млн дол. США єврооблігацій. Про це інформує прес-служба Кабміну.

Повідомляється, що компанія випустила євробонди на 600 млн доларів США під 7, 292% річних. Кінцевий термін погашення додаткового випуску - 2024 рік. Згідно з угодою з Європейським банком реконструкції та розвитку 70% залучених коштів будуть спрямовані на модернізацію залізничної інфраструктури міжнародних транспортних коридорів TEN-T. Ще 30% коштів компанія направить на оновлення засобів диспетчерської сигналізації та зв'язку, а також на удосконалення системи контролю залізничного трафіку.

"З нашими партнерами З ЄБРР прийнято рішення частково відновити залізничне полотно транспортних коридорів TEN-T, через які проходить близько 80% всіх транзитних вантажів. Крім того, ми беремо на себе зобов'язання також оновити пристрої диспетчеризації та зв'язку", - зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Найближчим часом Укрзалізниця і ЄБРР планують узгодити план імплементації угоди, яким буде визначено повний перелік проектів модернізації. Очікується, що всі заплановані роботи будуть виконані в 2020 році, а закупівля матеріалів буде проводитися за правилами ЄБРР.

Нагадаємо, на початку липня 2019 Укрзалізниця вперше після шестирічної перерви залучила фінансування з міжнародного ринку капіталу на 500 млн дол. США.

Як повідомлялося, Міжнародне рейтингове агентство S&P підвищило кредитний рейтинг АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) з "CCC+" до рівня "В-" з прогнозом "стабільний" після випуску євробондів на 500 млн доларів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі