"Спрощенцям" і приватним підприємцям полегшать сплату єдиного соцвнеску

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Платити єдиний внесок на загальнообов'язкове страхування "спрощенцям" дозволять не щомісяця, а раз на квартал. Іншим платникам-фізособам-підприємцям пропонується платити єдиний внесок, нарахований за календарний рік.

Верховна Рада (ВР) України має намір встановити окремий порядок сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для фізичних осіб-підприємців та членів їхніх сімей.

За прийняття у першому читанні відповідного проекту змін до ст.9 та ст.25 закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" проголосували 304 народних депутата при 226 необхідних у вівторок, 20 березня.

Законопроект пропонує встановити окремий порядок сплати єдиного внеску для платників, які обрали спрощену систему оподаткування, та членів їхніх сімей, які беруть участь у веденні ними підприємницької діяльності.

Пропонується замість щомісячної плати сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, наступного за кварталом.

Для інших платників єдиного внеску, пропонується платити єдиний внесок, нарахований за календарний рік.

При цьому, платники фізичні особи-підприємці повинні сплачувати цей внесок до 10 лютого, а особи, які забезпечують роботою себе самостійно - до 1 травня наступного року.

Звітним періодом для всіх платників єдиного внеску, пропонується встановити календарний рік.

Законопроектом пропонується синхронізувати сплату та подання звітності підприємцями як в податковому кодексі, так і в законі про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. !zn

Читайте також:

Зменшення єдиного соцвнеску допомогло б перейти до «білих» зарплат


Розмір соціального внеску Кабмін планує визначати величиною бізнесу

Пенсійний фонд хоче позбавляти «спрощенців» права сплачувати єдиний податок за несвоєчасну сплату єдиного внеску

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі