В АМК направили нову заяву щодо порушень Укравтодору

Поділитися
В АМК направили нову заяву щодо порушень Укравтодору © Еспресс TV
У Укравтодору є фаворити, які постійно виграють на тендерах.

До Антимонопольного комітету (АМКУ) направлено чергову заяву щодо знищення конкуренції в дорожній галузі державним Укравтодором. Розслідування проти Укравтодору пропонується почати за статтею 15 Закону України "Про захист економічної конкуренції". Про це йдеться у зверненні засновників "Ліги антитрасту" з ГО "Рада захисту конкуренції та споживачів" до АМКУ.

Зазначається, що Державне агентство автомобільних доріг України публічно декларує плани по усуненню з ринку багатьох компаній. Для цього Укравтодор використовує дискримінаційні вимоги до одних підрядників, скасовує тендери, які виграють не фаворити. Також Держагенство рекламує на своїх сторінках кілька компаній з Національної асоціації дорожників України, що є сигналом для учасників ринку про підтримку владою обраних підрядників.

"Ми вважаємо, що АМКУ безумовно має зайнятись діяльністю Укравтодору, що формує державну політику на ринку, у який лише цього року збираються вкласти рекордну суму в історії України – понад 100 млрд. грн., - каже засновниця "Ліги антитрасту" Агія Загребельська (держуповноважена АМКУ в 2015-2019 роках). - Антимонопольний комітет і раніше починав такі розслідування проти інших органів влади, наприклад, Мінюсту, Державіаслужби, Міністерства інфраструктури чи Фонду державного майна".

Фаворитами Укравтодору в останні роки є наступні фірми, що за даними державного порталу "Spending" з 2018 року по травень 2020 отримали найбільше коштів по оплаченим контрактам: ТОВ "Автомагістраль-Південь" (12,06 млрд грн), ТОВ "Онур конструкціон інтернешнл" (4,49 млрд рн), ТОВ "Росдорстрой" (3,91 млрд грн), ТОВ "СУНП "Автострада" (2,62 млрд грн), ТОВ "Техно-Буд-Центр" та ТОВ "ПБС" (по 2,50 млрд грн).

Ці ж компанії виграли найбільше тендерів в системі Укравтодору у цей період (не по всім виграним контрактам ще проведена оплата та виконані роботи): ТОВ "Автомагістраль-Південь" (19,67 млрд грн), ТОВ "Онур конструкціон інтернешнл" (9,30 млрд рн), ТОВ "Росдорстрой" (8,40 млрд грн), ТОВ "Техно-Буд-Центр" (7,36 млрд грн), ТОВ "ПБС" (5,53 млрд грн), ТОВ "СУНП "Автострада" (4,61 млрд грн).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі