В екологічну інспекцію повернулися корупційні схеми – екс-глава відомства

Документ
Поділитися
Порушників відпускають без сплати штрафних санкцій.

Новий глава Державною екологічною інспекцією Андрій Мальований повертає в ввірені йому держоргани старі корупційні схеми. Про це написав екс-керівник відомства Єгор Фірсов у соцмережі Facebook з посиланням на документ.

"Якщо пам'ятаєте, в кінці квітня я повідомляв про судно "Stavanger", яке в порту "Південний" скинуло в море 8 тонн пальмової олії. Тоді інспекція відразу ж зафіксувала факт забруднення навколишнього середовища...Шкоди екології був оцінений експертизою в 65 млн грн. Судно "Stavanger" було затримано нами до тих пір, поки його власник (корабель ходить під прапором Тувалу) не компенсує збитки. Через третіх осіб мені відразу ж стали передавати прохання "порішати" і відпустити корабель...Вчора пан Мальований своїм розпорядженням відпустив "Stavanger" на всі чотири сторони", - написав він.

Фірсов зазначив, що ні копійки штрафу в бюджет судно не сплатило.

"Рішення Малеванного базується на тому, що "Stavanger" нібито перерахував 26 млн грн на депозитний рахунок господарського суду Одеси. Але, по-перше, ця сума майже в 3 рази менше розміру збитку. А по-друге, це не штраф. Через пару місяців цю історію тихо зіллють, ці гроші повернуть власнику судна, і історія закінчиться нічим", - написав він.

Читайте також: Екологічне благополуччя України: фінансувати, не можна заборонити

Повідомлялося, що на нову посаду міністра екології розглядають двох кандидатів - заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Романа Абрамовського та голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва. Про це в Telegram повідомив екс-депутат, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі