В Естонії вводять штрафи на роботодавців, які експлуатують працівників з третіх країн

Поділитися
В Естонії вводять штрафи на роботодавців, які експлуатують працівників з третіх країн © pixabay.com
Максимальний розмір штрафу 64 000 євро.

Міністерство внутрішніх справ Естонії розробило пакет законодавчих поправок, спрямованих на боротьбу з нечесними підприємствами, експлуатуючими працівників з третіх країн. Про це пише ЕП з посиланням на ERR.

Згідно з чинним законодавством, зараз роботодавець повинен платити іноземному працівнику зарплату не менше середньої по країні - тобто як мінімум 1310 євро в місяць.

Однак, за даними МВС, так роблять далеко не всі підприємці. Відбуваються й інші порушення, наприклад, пов'язані з реєстрацією працівників.

Законодавчі поправки, які 17 липня були спрямовані на міжвідомче узгодження, передбачають, що фірми, які не виконують всіх покладених законом обов'язків, з боку держави чекають серйозні санкції. Максимальний розмір штрафу - 64 000 євро.

Обіцяють влади та посилити контроль за підприємствами. В тому числі і на стадії розгляду клопотань про видачу іноземним працівникам дозволу на короткочасну роботу в Естонії.

Якщо зараз чиновники витрачають на це 10 днів, то вже з 1 вересня, якщо поправки набудуть чинності, даний термін збільшать до 15 днів. Зміна необхідно, щоб чиновники могли більш ретельно вивчити клопотання.

Станом на 15 липня цього року право на короткострокову роботу в Естонії отримали 18 993 іноземця. Більшість дозволів (14 913) отримали громадяни України.

Влада Чехії збільшили у два рази квоту на працевлаштування громадян України. Як повідомляє Radio Praha, уряд Чехії підтримав збільшення квоти на працевлаштування українців з 19,6 тисячі до 40 тисяч в рік.

Нагадаємо, що первинний вид на проживання в ЄС отримали 662 тис. громадян України, або 21% від загального числа іноземців. Українці також були найбільшою групою одержувачів дозволів в Угорщині, Словаччині, Чехії, Естонії та Литві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі