В НБУ спостерігають за проблемними банками і чекають від них більш ефективних дій

Поділитися
В НБУ спостерігають за проблемними банками і чекають від них більш ефективних дій В Україні 76 банків, і не менш 10 з них мають нестійкий статус © Катерина Рожкова / Facebook
В цілому банківський сектор в Україні є стійким

В Україні кількість банків зменшилася більш ніж у два рази. Раніше їх було 189, зараз 76. НБУ продовжує відстежувати проблемні банки.

Близько 10 банків досі не визначилися з бізнес-моделлю своєї роботи, що заважає їх подальшому розвитку.

Про це перший заступник глави Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова повідомила в інтерв'ю Голосу Америки, передає ZIK.

"На сьогоднішній день ми маємо 76 банків і при цьому бачимо близько десятка банків, які так і не визначилися зі своєю бізнес-моделлю, тобто не знайшли для себе ту нішу, де вони повинні працювати. Звичайно, це заважає їх розвитку", – сказала Рожкова.

При цьому заступник голови НБУ заявила, що в цілому банківський сектор в Україні є стійким.

"Адекватність капіталу 18% в середньому по сектору, сектор ліквідний, прибутковий, у нас деякі банки демонструють віддачу на капітал в 30% і вище", – додала Рожкова.

Заступник голови НБУ зазначила, що актуальним залишається питання великої концентрації державних банків в секторі, але регулятор очікує виконання плану по зменшенню частки держави. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/10/23/u_nbu_nazvaly_problemni_banky_ukrainy_1674153

На 1 жовтня з 76 платоспроможних банків нормативи Національного банку України порушили 15 фінансових установ. Серед порушників виявилися: Укрексімбанк, Банк Кредит Дніпро, Місто Банк, Промінвестбанк, Індустріалбанк, Полтава-банк, Полікомбанк, Мотор Банк, Юнекс Банк, ПУМБ, Перший інвестиційний банк, Мегабанк, Банк інвестицій та заощаджень, Ощадбанк, Приватбанк. Про це пише FinClub.

Наголошується, що лідером за порушеннями став Промінвестбанк, він перевищив показники за трьома нормативам. Решта 14 банків не виконували один-два нормативи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі