В.о. голови Енергоатома став ексдиректор Рівненської АЕС

Фото
Поділитися
Гончарук та Оржель представили Павлишина колективу НАЕК "Енергоатом".

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук представили колективу НАЕК "Енергоатом" в. о. голови компанії Павла Павлишина, який раніше очолював Рівненську атомну електростанцію. Захід відбувся в п'ятницю, 6 грудня, у центральному офісі "Енергоатому", повідомляє прес-служба уряду.

Представляючи тимчасового керівника НАЕК, Гончарук пояснив кадрове рішення "оновленням команди" та послався на Оржеля.

"У нас є міністр, відповідальний за формування державної політики у сфері енергетики, і у міністра є бачення, в тому числі, і кадрової політики", - зазначив прем'єр-міністр.

Він також зазначив, що у нього було "небагато можливостей поспілкуватися" з Павлишиним, однак Кабмін повністю йому довіряє.

"У нас є повна довіра до Павла Єремійовича, і ми хотіли б, щоб колектив" Енергоатому" з розумінням поставився до рішення уряду", - звернувся Гончарук до присутніх.

Міністр енергетики Олексій Оржель, у свою чергу, зазначив, що зупинився на кандидатурі Павлишина, так як той продемонстрував "високу ефективність на посаді гендиректора Рівненської АЕС".

У своєму виступі тимчасовий керівник "Енергоатому" назвав "надвисокий обсяг ПСО і гальмування інвестпроектів" ключовими проблемами галузі.

"Але я сподіваюся, що спільними зусиллями з урядом і Верховною Радою ми їх зможемо успішно вирішити", - додав він.

Окрім Гончарука та Оржеля, Павлишина представляв також голова підкомітету з ядерної енергетики енергетичного комітету Верховної Ради Остап Шипайло.

Кабмін призначив Павла Павлишина в. о. голови "Енергоатому" 4 грудня. З 2012 року Павлишин очолював Рівненську АЕС, на якій він працював 1992 року, пройшовши шлях від оператора реакторного відділення реакторного цеху до генерального директора.

Наприкінці листопада Кабмін за инцииативе міністра енергетики Олексія Оржеля звільнив главу НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського, який керував компанією з 2014 року, а також у 2005-2006 і 2008-2012 роках.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі