В обмінних пунктах Києва курс євро та долара на 50-60 копійок вище від офіційного

Поділитися
В обмінних пунктах Києва курс євро та долара на 50-60 копійок вище від офіційного © НБУ / Flickr
НБУ намагається стримати паніку через коронавіруса, продавала валюту на міжбанку.

Гривня на міжбанківському валютному ринку в середу, 11 березня, продовжує падати по відношенню до долара і євро. До полудня курс гривні до долара фіксувався на рівні 25,60/25,63 грн/дол., що на 22 копійки нижче за рівень закриття попередніх торгів.

За інформацією дилера комерційного банку, котирування гривні до євро фіксуються на рівні 28,94/28,97 грн/євро, що на 8 копійок нижче за рівень закриття попередніх торгів, повідомляє Уніан.

Співрозмовник агентства розповів, що попит на валюту другий день перевищує пропозицію, і Національний банк знову продає валюту на міжбанку.

Вартість долара США в обмінних пунктах Києва за ранок вже зросла до 25,90 гривень, євро - до 29,30 гривень. Тобто на 60-50 копійок вище, ніж офіційний курс НБУ.

Нагадаємо, що сьогодні НБУ встановив офіційний курс значно вище, ніж днем раніше. Так, курс долара встановлено на рівні 25,3135 грн/долар, гривня подешевшала до долара на 39 копійок, євро – на 56 копійки, курс встановлений на рівні 28,7916 грн/євро.

Вчора, 10 березня, НБУ продав на міжбанківському валютному ринку більше $ 250 млн. Регулятор таким чином має намір стримати паніку на валютному ринку через коронавіруса. Однак попит на валюту продовжує зростати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі