В порту "Південний" прийняли танкер з нафтою для Білорусі

Поділитися
В порту "Південний" прийняли танкер з нафтою для Білорусі АТ «Укртранснафта» розпочало прийом на Морському нафтовому терміналі «Південний» першого танкера з легкою нафтою сорту Azeri Light обсягом 90 тис. тонн © Укртранснафта
Забезпечення транзиту нафти до Мозирського НПЗ дозволить підвищити рівень завантаження нафтотранспортної системи України.

Україна сьогодні вранці на Морському нафтовому терміналі "Південний" прийняла перший танкер з нафтою, який буде відправлений до Булорусі. Про це в Facebook повідомила пресслужба "Укртранснафти".

"12 березня 2020 року АТ "Укртранснафта" розпочало прийом на Морському нафтовому терміналі "Південний" першого танкера з легкою нафтою сорту Azeri Light обсягом 90 тис. тонн для її подальшого транспортування нафтопроводом "Одеса-Броди" та однією з двох ниток нафтопроводу "Дружба" в напрямку НПЗ Білорусі", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що надання послуг з транспортування нафти до Республіки Білорусь здійснюється в рамках договору між АТ "Укртранснафта" та BNK (UK) Limited (Великобританія), яка є дочірньою компанією ЗАТ "Білоруська нафтова компанія".

Зазначається, що договір про поставку нафти до Білорусі через український нафтопровід "Одеса-Броди" та гілку магістрального нафтопроводу "Дружба" до Мозирського НПЗ буде дійсний до кінця цього року.

Нагадаємо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко не зміг на зустрічі в Сочі домовитися про знижку на російську нафту з очільником Кремля Владіміром Путіним.

Заступник глави адміністрації Путіна Дмитро Козак заявив, що ціна на нафту для Білорусі залишиться ринковою. Чиновник стверджує, що Білорусь повинна домовитися про постачання нафти безпосередньо з російськими компаніями.

31 грудня посол Білорусі в Москві Володимир Семашко і глава російського "Газпрому" Олексій Міллер підписали документи щодо ціни на російський газ для Мінська на два місяці 2020 року й щодо поставок та транзиту газу протягом всього року.

Тим часом постачання нафти у Білорусь було припинено на початку січня, оскільки сторони не уклали договір на 2020 рік. З 4 січня прокачування нафти з Росії на білоруські нафтопереробні заводи поновлювали.

Про невдалі переговори Лукашенка і Путіна щодо майбутнього Союзної держави Білорусі і Росії читайте в матеріалі Андрія Паливоди ""Інтеграція" відкладається?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі