В СБУ стурбовані зростанням комунальних боргів населення

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
В СБУ стурбовані зростанням комунальних боргів населення © Київенерго / Facebook
У деяких регіонах за останні місяці борги істотно зросли.

В СБУ вважають, що в окремих регіонах сформовані умови для погіршення якості надання комунальних послуг чи навіть припинення їх надання. Про це йдеться у доповідній записці прем'єр-міністру Денису Шмигалю від голови СБУ, яка є в розпорядженні ZN.UA.

Зокрема, у Волинській області у зв'язку із зростанням боргів за послуги з водопостачання борги населення зросли до 28 млн грн (при цьому за останні два місяці 8 млн грн). В Івано-Франківській області борги населення за газ становлять 70 млн грн. При цьому рівень розрахунків за боргами у останні місяці 62%.

"У Тернопільській області через заборгованість населення перед КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" (становить понад 84 млн грн) можливе припинення послуг з централізованого гарячого водопостачання м. Тернопіль з 1 червня", - йдеться в документі.

Лист голови СБУ на ім'я прем'єра дає розрізнену, еклектичну картину посткарантинних настроїв і наслідків, побудовану на рондомних даних. Ні системного аналізу, ні цілісної картини за регіонами, сферами або країні в цілому, ні розуміння сфери відповідальності місцевих/ центральної влади, ні пропозицій.

Читайте також: Урсула фон дер Ляйєн: зупинити коронавірус неможливо

Також у СБУ вважають, що на даний час у ряді регіонів має місце недостатнє забезпечення медичних закладів засобами індивідуального захисту. Також в деяких регіонах медустанови закриті на карантин через зараження персоналу короновирусом. Крім того, питання доплати медпрацівникам, які лікують коронавірус, не врегульовано, і є борги із зарплати медпрацівникам.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі