В Україні дозволять будувати будівлі вище 150 метрів

Поділитися
В Україні дозволять будувати будівлі вище 150 метрів Вигляд українських міст може істотно змінитися © Business Insider
Нові будівельні норми вступлять в силу в наступному році

В Україні з'явиться можливість будувати висотні будівлі, які вище 100 метрів. Для цього знадобилося змінити будівельні норми, оскільки всі наявні будівлі вище 100 метрів, фактично, незаконні.

З 1 січня 2020 року вступають в дію нові ДБН "Висотні будівлі. Основні положення ". Вони обов'язково до виконання і, зокрема, розширюють можливості для проектування цікавих і сучасних висотних громадських об'єктів.

Про це в Facebook розповів президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

"Зараз, згідно з чинними будівельними нормами, дозволяється будувати житлові та громадські висотні будинки тільки до 100 м. І всі будівлі вище 100 м, які на сьогодні існують в Україні, були побудовані з отриманням відхилень від будівельних норм. Від такої практики відхилень потрібно відходити. Думаю, що в найближчому майбутньому, після вступу в дію нових норм щодо висотних будівель, ми зможемо побачити у Києві та інших українських містах круті проекти високого рівня, як в Америці чи в Еміратах, наприклад. Я в це вірю", - написав він..

Разом з тим, у нових нормах також посилюється безпека та комфорт висотних будівель.

Зокрема:
- Встановлено вимоги щодо жорсткості сталевих та сталезалізобетонних конструкцій для проектування більш надійних каркасів висотних будівель;
- Підвищено сучасні вимоги до пожежної безпеки – обов'язкові пожежні пости, пожежні ліфти, вертолітні майданчики тощо;
- Введено аеродинамічний обдув моделей висотних будівель із складною архітектурною, конструктивною чи геометричною формою для забезпечення комфортних вітрових потоків та інші зміни. І якщо всі ці вимоги будуть виконуватися, Україна отримає сучасні будівлі, а вигляд великих міст суттєво зміниться.

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає можливість дозволити в державних будівельних нормах (ДБН) проектувати в житлових комплексах вбудовані школи.

Як писало DT.UA, в Україні будівництво житла досі прямо фінансується різними способами за рахунок коштів населеня. Приватні інвестори фактично позичають кошти забудовникам через здійснення попередньої оплати за майбутнє житло.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі