В Україні скасували надзвичайний стан в енергетиці

Поділитися
В Україні скасували надзвичайний стан в енергетиці З травня в Україні перестане діяти надзвичайний стан в енергетиці - Міненерго © francediplomatie/flickr.com
Міненерговугілля не стало продовжувати надзвичайний стан в енергетиці.

Кабінет Міністрів України прийняв рішення не продовжувати надзвичайний стан в енергетичній сфері, до чого вдавався до серпня 2014 року.

Про це напередодні повідомляв міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, а пізніше УНІАН підтвердили у прес-службі "Міненерго".

"Надзвичайні заходи продовжувати не будемо. Насправді їх доцільність відсутня. Через постанови про регулювання ринку енергетики в зоні АТО ми суттєву частину проблеми знімемо... У травні надзвичайні заходи вже діяти не будуть", - заявив Демчишин.

Кабмін влітку 2014 року, постановою №372 від 13 серпня затвердив порядок прийняття тимчасових надзвичайних заходів з подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії, який щомісяця продовжувався до квітня 2015 року включно.

Читайте також: Україна припинила купувати електроенергію в Росії - Укренерго

Даний режим давав можливість Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері електроенергетики та комунальних послуг (НКРЭКУ), оперативно впливати на ринок в умовах гострого дефіциту енергоресурсів в опалювальний сезон. Зокрема, НКРЭКУ могла встановлювати додаткові платежі енергокомпаніям, коригувати тарифи на електроенергію та інвестиційні програми компаній. Крім того, Нацкомісія могла змінювати алгоритм розподілу коштів на оптовому ринку електроенергії.

Також повідомлялося, що найближчим часом вступить в силу постанова Кабміну про ринок енергетики в зоні АТО, яке покликане вирішити проблеми з платежами на Донбасі і з постачанням електроенергії в обидві сторони.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі