В Україні створять національний Фонд багатства

Поділитися
В Україні створять національний Фонд багатства Кабмін планує вивести з корупційної складової ті підприємства, які не будуть приватизовані © Прес-служба Кабміну України
У Фонд увійдуть державні підприємства, які не будуть приватизовані.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства до 2020 року створить Фонд державного багатства. Про це заявив глава відомства Тимофій Милованов, інформує УНН.

За його словами, до Фонду увійдуть державні підприємства, які не будуть приватизовані.

"Фонд буде незалежний від міністерств. Міністерства будуть писати політику власності, тобто, що вони хотіли б, щоб державні підприємства робили. Але не будуть втручатися в управління дивідендами, інвестиційними планами і т. п. ", - сказав міністр.

Милованов пояснив, що таким чином Кабмін планує вивести з корупційної складової ті підприємства, які не будуть приватизовані.

Раніше ФДМ вперше опублікував повний список всіх об'єктів, які підлягають малій приватизації. Згідно п'ятирічною програмою Кабміну, уряд Олексія Гончарука планує приватизувати кілька сотень державних підприємств і ліквідувати кілька тисяч, які вважає неефективними. Проект держбюджету-2020 передбачає 6 млрд грн доходів від "великої" приватизації і стільки ж від "малої".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі