В Україні жінки отримують на понад 20% нижчу зарплату — Мінсоцполітики

Поділитися
В Україні жінки отримують на понад 20% нижчу зарплату — Мінсоцполітики © Мінфін
За словами очільниці відомства, це не лише дискримінація, а й невикористаний потенціал як для жінок, так і для України.

Жінки в Україні отримують на 21% нижчу зарплату, ніж чоловіки, повідомила у Facebook міністерка соціальної політики Юлія Соколовська. Вона зазначила, що цей показник більший ніж у більшості європейських країн.

"Потрібно це змінювати. По суті, - це невикористаний потенціал як для самих жінок, так і для країни в цілому. І мова не лише про зрівняння рівнів оплати праці чоловіків та жінок, а й про створення рівних умов: щоб матері мали можливість при бажанні повертатись на ринок праці після народження дітей, щоб роботодавці розвивали відповідну інфраструктуру та умови, більш гнучкі графіки роботи, щоб татусі все більше залучались до догляду за дітьми, країна розвивала дошкільну освіту, щоб ми долали стереотипи, щоб більше жінок ставало на керівних посадах і багато іншого", - зазначила Соколовська.

За її словами, менш гострою в Україні є проблема насильства над жінками. Згідно з результатами Спільного дослідження ОБСЄ та ООН, 70% українок старші 15 років стикалися із психологічним, фізичним чи сексуальним насильством у своєму житті. Соколовська наголосила, що це неприпустимо.

Зазначимо, що у травні поточного року в Мінсоцполітики заявляли про різницю в оплаті праці чоловіків і жінок, яка становила 25%. Олександра Чуркіна, яка тоді обіймала посаду голови відомства заявляла про те, що для боротьби з цією проблемою в Україні прийняли низку законів, а також ратифікували конвенцію Міжнародної організації праці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі