В Україну прибуло 168 тисяч тонн вугілля з ПАР

Поділитися
В Україну прибуло 168 тисяч тонн вугілля з ПАР Африканське вугілля прибуло до України в суботу © Facebook / Міненерго
Розвантаження вугілля почалося у неділю.

В одеський порт "Південний" в суботу, 5 грудня, зайшов суховантаж із вугіллям із Південноафриканської Республіки, повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 6 грудня.

"Вчора ввечері в український порт "Південний" зайшов суховантажний корабель Bulk China із 168 тисячами тонн антрацитового вугілля. Це вже третій корабель, який прибуває в Україну в рамках контрактів, підготовлених за дорученням Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина з диверсифікації постачання антрациту", − йдеться у повідомленні, опублікованому на сторінці міністерства в Facebook.

Вчора ввечері в український порт "Південний" зайшов суховантажний корабель Bulk China з 168 тис. тон антрацитного вугілл...

Posted by Міністерство енергетики та вугільної промисловості України on 6 грудня 2015 р.

Корабель почали розвантажувати в неділю, і на цьому тижні перші вагони з вугіллям будуть відправлені на Трипільську ТЕС.

Контроль якості здійснюється міжнародною компанією SGS, яка вже відібрала проби в порту призначення.

Прибуття ще трьох партій антрациту з ПАР очікується в грудні 2015 і січні 2016 року, говориться в повідомленні.

Читайте також: У відповідь на блокаду Криму ватажки "ЛНР" заборонили поставки вугілля в Україну

Прес-служба ПАТ "Центренерго" напередодні повідомляла, що компанія очікує прибуття в Україну 168 тисяч тонн антрациту з ПАР 4 грудня.

Нагадаємо, 27 листопада прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк визнав, що Україна не має в своєму розпорядженні достатніх резервів вугілля для забезпечення потреб країни взимку.

Міністр енергетики Володимир Демчишин уточнив, що після припинення постачань вугілля дефіцитних марок з Донбасу і з РФ, енергосистема України забезпечена вугіллям для стабільної роботи мінімум на 45-50 днів. За цей час будуть опрацьовані додаткові рішення щодо закупівлі вугілля з ПАР й у інших постачальників.

З 25 листопада Росія призупинила поставки та пропуск вугілля в Україну після того, як офіційний Київ фактично узаконив блокаду Криму, а також після того, як з 21 листопада Крим залишився без світла в результаті підриву невідомими опор ЛЕП в Херсонській області.

Більше про підготовку до зими та ситуації з вугіллям читайте в статті Ігоря Маскалевича "Вугілля. Осіннє дежавю".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі