В уряді вважають рішення ЄС призупинити імпорт м'яса птиці з України занадто суворим

Поділитися
В уряді вважають рішення ЄС призупинити імпорт м'яса птиці з України занадто суворим
Найближчим часом розпочнуться консультації в Брюсселі щодо пом'якшення обмежень.

Торговий представник України Тарас Качка вважає, що рішення ЄС призупинити імпорт м'яса птиці з України суворіше, ніж повинно бути. Про це Качка написав на своїй сторінці в Facebook.

"Рішення ЄС щодо обмеження ввезення м'яса птиці через випадки пташиного грипу у Вінницькій області – значно суворіше, ніж повинно бути", - написав він.

За його словами, українська сторона співпрацює з ЄС, щоб оперативно скорегувати це рішення.

"Зараз є всі можливості для того, щоб скорегувати його. Цього та наступному тижня ми проведемо всі необхідні консультації в Брюсселі", - повідомив Качка.

Як повідомлялося, з 22 січня ввезення на територію ЄС м'яса птиці, м'ясної продукції з птиці і термічно необроблених продуктів з птиці з України тимчасово призупинено.

18 січня на промисловому підприємстві "Хутір" (Вінницька обл.) зареєстрована загибель птиці. Лабораторні дослідження встановили діагноз "грип птиці" типу А субтипу H5. За інформацією Держпродпотребслужби у Вінницькій області, в епізоотичному осередку налічується 116 тис. голів птиці. Станом на 9:00 21 січня в епізоотичному вогнищі було ліквідовано та спалено 22 тис. голів птиці.

Згідно з даними Держпродпотребслужби, в січні 2020 року спалахи грипу птиці були зареєстровані у Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії, Чехії. В Україні це захворювання в останній раз фіксувалося у 2016 - на початку 2017 року.

Варто відзначити, що на сьогодні Україна входить в п'ятірку лідерів по експорту курятини в країни ЄС. Станом на початок 2020 року в домогосподарствах та підприємствах України міститься майже 220 млн голів птиці.

Детальніше про спалахи захворювання на АЧС читайте у статті "Чумна країна-2" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі