У "Кращому домі" Черновецького вкрали понад мільйон гривень

Поділитися
© modabest.com
Прокуратура Оболонського району м.Києва порушила кримінальну справу проти директора пансіонату для ветеранів війни та праці Головного управління праці та соцзахисту КМДА, який під час роботи Комунального підприємства "Кращий дім" допустив розтрати бюджетних грошей на суму понад 1,1 млн грн.

Дану справу порушено за результатами прокурорської перевірки фінансово-господарської діяльності пансіонату, який розташовано в рекреаційній зоні Пуща-Водиця в Оболонському районі столиці, повідомляє прес-служба київської прокуратури.

Як з'ясувалося, у Пансіонаті згідно з договором із комунальним підприємством «Кращий дім» перебували громадяни похилого віку, які потребували сторонньої підтримки та допомоги. Утримання таких осіб у пансіонаті мало відбуватися за умови стовідсоткового відшкодування комунальним підприємством витрат на їх утримання (8-11 тис. грн. на кожного).

Вказану суму КП «Кращий дім» щомісяця отримувало від громадян, які перебували в пансіонаті, або від їхніх родичів.

У свою чергу, пансіонат за утримання кожного громадянина отримував щомісячно від КП лише 2,5 тис. грн., а всі інші необхідні витрати покривалися за рахунок місцевого бюджету. Таким чином, керівництвом пансіонату завдано збитків державі на суму понад 1,1 млн грн.

Нагадаємо, 25 грудня 2008 року Київрада ухвалила рішення про створення комунального підприємства Кращий будинок. Рішення ухвалювалося за участю Київського міського голови Леоніда Черновецького. Згідно з його поясненням, літні люди будуть переселятися за бажанням до таких пансіонатів, їхні квартири залишатимуться у власності пенсіонера, однак міська влада матиме право здавати цю квартиру в оренду.

За даними мера, за перший рік місто від діяльності такого підприємства мав отримати більше 1 млрд грн. У той же час, за весь час роботи КП Кращий будинок перерахувало до бюджету Києва кошти на суму 4748 грн, в пансіонат було поміщено 14 осіб.

28 грудня 2010 року Київрада ліквідувала КП Кращий будинок. У наприкінці березня 2011 року Київрада реорганізувала Пансіонат для ветеранів війни та праці у Київський психоневрологічний інтернат.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі