Верховний суд Британії відклав рішення про "бонди Януковича" - Мінфін

Поділитися
Верховний суд Британії відклав рішення про "бонди Януковича" - Мінфін © stroymart.com.ua
У міністерстві прокоментували результати розгляду судового процесу.

Верховний Суд Сполученого Королівства відклав рішення щодо судового процесу за так званими "бондами Януковича". Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"За результатами слухання судді повідомили, що винесення рішення відкладається на більш пізню дату. Результати остаточної апеляції щодо заяви Росії про винесення рішення в порядку спрощеного провадження будуть оголошені після проголошення Верховним Судом свого рішення, що відбудеться, ймовірно, в 2020 році", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначили, що судовий процес в Англії був початий "за вказівкою РФ з метою реалізації масштабної стратегії щодо здійснення Росією незаконною та протиправною агресії проти України".

Повідомлялося, що 14 вересня Україна виграла апеляцію в Апеляційному суді Англії, при цьому суд відправив на новий розгляд рішення за позовом про стягнення з України на користь Росії заборгованості за євробондами на $ 3 млрд.

Восени 2013 року, після відмови експрезидента-втікача Віктора Януковича підписувати асоціацію України з ЄС, президент Росії Володимир Путін запропонував йому кредит, а фактично хабар, на $ 15 млрд доларів, з яких нині засуджений за дерзраду Янукович зміг отримати лише $ 3 млрд.

Після втечі Віктора Януковича і його поплічників новий уряд, визнав борг перед Росією і навіть своєчасно виплачував по ньому відсотки. Погасити боргові зобов'язання Україна повинна була до 20 грудня 2015 року, але за два дні до цієї дати українська влада оголосила мораторій на виплату боргу. Як наслідок, Росія в лютому 2016 року подала позов до Високого суду Лондона з метою стягнути з України борг за облігаціями та $ 4,5 штрафних відсотків.

Докладніше про перспективи суперечки щодо "боргу Януковича" у Високому суді Лондона читайте в статті Юлії Самаєвої "Виграшна поразка" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі