Вторинне житло зростало в ціні в 2019 році більш динамічно, ніж первинне – Держстат

Поділитися
Вторинне житло зростало в ціні в 2019 році більш динамічно, ніж первинне – Держстат © Андрій Товстиженко, DT.UA
На "вторинку" ціни за рік зросли на 11,1%, на "первинку" - на 6,6%.

Вартість житла в Україні на первинному ринку в 2019 році зросла на 6,6% порівняно з 2018 роком, на вторинному – на 11,1%. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат).

Згідно з даними відомства, найбільше зростання цін на первинному ринку житла в 2019 році спостерігалося на трикімнатні квартири (на 9,9%), тоді як однокімнатні подорожчали на 5,4%, а двокімнатні - на 6,5%.

При цьому в четвертому кварталі 2019 року зростання цін на житло прискорилося як на первинному, так і на вторинному ринку. Зокрема, на "первинці" ціни на житло зросли на 3,1% порівняно з третім кварталом (на 3,6% на однокімнатні квартири, на 2,8% – на двокімнатні, на 2,5% – на трикімнатні). При цьому в третьому кварталі до другого зростання сповільнилося до 0,3%, у другому до першого – зросло на 2%.

На "вторинці" у четвертому кварталі ціни на житло зросли на 2,7% порівняно з третім кварталом (на 3,9% на однокімнатні квартири, на 3,5% – на двокімнатні, і на 0,7% – на трикімнатні), тоді як в третьому кварталі до другого вони зросли на 1,3%, у другому порівняно з першим – на 1,9%.

Як писало DT.UA, будівництво в Україні стало видом економічної діяльності з найбільшими темпами зростання за підсумками 2019 року.

Більш детально читайте у статті Володимира Компанійця "Економаналіз: з якою економікою Україна починає рік".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі