ЄС на стороні держави і "Приватбанку" в судових спорах щодо його націоналізації

Поділитися
ЄС на стороні держави і "Приватбанку" в судових спорах щодо його націоналізації © EEFund_Ukraine / Twitter
31 січня Верховний суд розгляне справу відносно повернення сім'ї Суркісів 1 мільярда гривень.

Голова представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасикас нагадав про те, що Євросоюз на стороні держави у судових спорах щодо націоналізації "Приватбанку" з його екс-власниками. Про це він написав у своєму Twitter.

"Напередодні подальших судових слухань відносно "Приватбанку", Євросоюз нагадує про свою підтримку влади у проведенні заходів щодо націоналізації і реформування у 2016 році, що забезпечило макроекономічну і фінансову стабільність та верховенство закону для України і українців", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в найближчу п'ятницю (31 січня) відбудеться черговий суд у "Приватбанку". Верховний суд розгляне справу про повернення сім'ї Суркісів 1 мільярда гривень, які підпали під процедуру bail-in в ході націоналізації.

Суть справи проста: НБУ визнав Суркісів пов'язаними з Коломойським особами і під час націоналізації конвертував їх кошти в акції банку. Пов'язаність Суркісів з Коломойським очевидна для всіх, крім українських суддів. Саме тому справа вже у Верховному суді.

Суркіси оскаржують не так свою зв'язаність, як її визначення, вердикт буде виноситися Верховної палатою, на яке згодом повинні орієнтуватися інші суди та інші пов'язані з Коломойським особи, що "постраждали" від bail-in і бажають повернути свої гроші. Тобто після винесення рішення по цій справі Верховним судом 1 мільярд, який хочуть повернути Суркіси, може збільшитися до 30 млрд грн.

Як писало DT.UA, позов братів Суркісів проти Петра Порошенка в Лондонський міжнародний арбітраж може мати суттєві наслідки, зокрема для судових справ з екс-власниками націоналізованого "Приватбанку".

Докладніше читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Атакують Суркіси, Коломойський - у півзахисті, на воротах - Порошенко".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі