ЄС погодився оновити угоду про ЗВТ з Україною в 2021 році

Поділитися
ЄС погодився оновити угоду про ЗВТ з Україною в 2021 році Гончарук розраховує на "промисловий безвіз" з країнами ЄС © kmu.gov.ua
В ЄС переглянуть кількість квот щодо імпорту української продукції.

Євросоюз і Україна домовилися посилити роботу і вже до 2021 року оновити угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС. Про це сказав європейський комісар з питань сусідства і розширення Олівер Варга, передає прес-служба Кабміну у вівторок, 11 лютого.

"Ми погодилися розвинути нашу роботу щодо перегляду угоди про зону вільної торгівлі з ЄС та додатків до неї у наступному році. І наші колеги дуже уважно стежитимуть за сферами, в яких ми можемо доповнити угоду, згідно з правилами. І ми повернемося до цієї теми дуже скоро, так, щоб у нас була дуже коротка і ефективна процедура в наступному році, щоб оновити угоду", - сказав Варга на прес-брифінгу з прем'єр-міністром України Олексієм Гончаруком в Києві.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, у свою чергу, розраховує на прорив за двома напрямками.

"По-перше, "промисловий безвіз". Ми очікуємо приїзду в Україну попередньої оціночної місії ЄС для початку переговорів. По-друге, угода про спільний авіаційний простір, прогрес в переговорах по якому став можливий в результаті Брекззіту", - зазначив він.

Однією з тем зустрічі, за словами Прем'єр-міністра, стала також актуалізація Угоди про зону вільної торгівлі. Глава українського уряду зазначив: "Найважливіше завдання - привести параметри Зони вільної торгівлі у відповідність з реальною структурою торгівлі між Україною та ЄС, у подальшому лібералізувати торгівлю, досягти балансу, який створить кращі можливості для обох сторін, і зокрема, для українських експортерів в ЄС".

Раніше повідомлялося про те, що Україна вичерпала всі квоти на експорт меду на 2020 рік в країни ЄС. Віце-прем'єр з питань європейської інтеграції Дмитро Кулеба заявляв про необхідність спрощення митних процедур з ЄС.

Від'ємне сальдо торгівлі українськими товарами склало 9,37 млрд. доларів.

Дивна ситуація: експортна стратегія у країни є, переговори щодо зони вільної торгівлі йдуть постійно, угоди про ЗВТ підписують регулярно, врожайність не підводить, ціни на світових ринках сприятливі, кількість торгових партнерів стабільно висока, а результат негативний і стає гірше.

Детальніше про особливості зовнішньої торгівлі України читайте у статті Юлії Самаєвої "Собі у збиток" на сайті ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі