Євробонди України подешевшали на новинах про проблеми з місією МВФ

Поділитися
Євробонди України подешевшали на новинах про проблеми з місією МВФ
Також негативно позначилися перші призначення Зеленського.

Єврооблігації України за підсумками 22 травня подешевшали на 0,1-1% залежно від терміну погашення, а прибутковість зросла на 0,1-0,15 процентний пункт. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на учасника ринку.

Зокрема, за облігаціями з погашенням 2026-2027 роках вона впритул наблизилася до 9% річних:8,91% і 8,96% річних.

Папери з погашенням в 2023 році котируються за ставкою 8,46% річних, в 2022 -7,92% і в 2021 – 7,68% річних.

Крім того, на 0,6% подешевшали і ВВП-варанти України, які зараз котируються за ціною близько 63,14% від номіналу.

Учасники ринку називають основними причинами негативної динаміки на ринку озвучені в середу новини про можливе дострокове згортання через розпуску Ради і відставки уряду місії Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка 21 травня розпочала роботу в Києві щодо оцінки програми stand by. Представництво МВФ в Україні повідомило, що експерти Фонду продовжують роботу, однак більш детального офіційного коментаря так і не було.

Крім того, за словами глави інвесткомпанії Dragon Capital Томаша Фіала, інвестори негативно відреагували на перші призначення президента Володимира Зеленського. "Чим більше буде серед призначень людей з орбіти Коломойського, тим більше це буде призводити до подорожчання вартості наших запозичень, тим складніше буде для корпорацій і для уряду залучати гроші і в Україні, і за кордоном", - сказав він.

Гривня 22 травня на внутрішньому ринку також подешевшала до 26,3036 грн/$ 1 з 26,1038 грн/$ 1. Зниження курсу могло бути більшим, однак Нацбанк вийшов на ринок з продажем валюти для підтримки гривні.

Падінням завершився день і на ринку акцій: WIG-Ukraine знизився на 1,2%, а індекс "Драгон Капітал" KPDCI_USD – на 0,85%.

Нагадаємо, що міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко заявив, що місія МВФ, яка приїхала в Київ у вівторок, 21 травня, припинила свою роботу. Проте у представництві Фонду в Україні спростували повідомлення про дострокове припинення місії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі