Юристи Коломойського анонсували мільйонні компенсації "Нафтогазу" групі "Приват"

Поділитися
Юристи Коломойського анонсували мільйонні компенсації "Нафтогазу" групі "Приват" Суд зобов'язав «Нафтогаз» сплатити 75% судових витрат, стверджують юристи Коломойського © FinClub
Минулого місяця НАК і міноритарії "Укрнафти" розпочали новий судовий процес, вимагають один від одного відшкодування збитків.

Лондонський міжнародний арбітражний суд зобов'язав НАК "Нафтогаз України" сплатити 75% судових витрат у суперечці з міноритарними акціонерами "Укрнафти". Процес ініційовано трьома компаніями Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на реліз юридичної фірми Fieldfisher, що представляє інтереси Коломойського.

Згідно з повідомленням, "Нафтогаз" має сплатити з власних коштів понад 3 мільйони фунтів стерлінгів ($ 3,8 млн доларів), пише "Економічна правда".

"Таке рішення суд аргументував тим, що успішною стороною є сторона, яка виграла розгляд в цілому, оскільки суд відмовився оголосити SHA повністю недійсною або такою, що не має законної сили", - наголошують юристи Fieldfisher.

Партнери Fieldfisher Саймон Слоан і Арік Асланян заявили про те, що Високий суд Лондона 4 грудня зняв арешт з активів Коломойського за позовом "Приватбанку". І висловили надію на те, що два такі судові вердикти змусять Україну припинити "незаконне і політично вмотивоване переслідування" інвестицій Коломойського і Боголюбова в Україні.

Однак груднева заява юристів Коломойського про зняття арештів з активів їх клієнта була зроблена поспіхом. Прийняте судом рішення передбачало збереження арешту активів до подачі апеляції, на яку відводився 21 день. Крім цього, арешт повинен був залишатися чинним до винесення рішення апеляційним судом.

У той самий час Лондонський суд 26 квітня 2018 року скасував дію ключових положень SHA, наголошували в НАК "Нафтогаз України".

"Арбітри дійшли висновку, що ключові положення акціонерної угоди між "Нафтогазом" і компаніями Коломойського щодо корпоративного управління "Укрнафти" є такими, що не підлягають виконанню, оскільки суперечать імперативним нормам корпоративного законодавства України", - наголосили в компанії.

Наприкінці грудня 2018 року, за підсумками розгляду спору за акціонерною угодою, "Нафтогаз" і міноритарії "Укрнафти" розпочали новий процес в Лондонському суді, в якому вимагають один від одного відшкодування збитків. Розмір вимог досі невідомий.

Як писали для DT.UA директор ТОВ "Консалтингова група А-95" Сергій Куюн і аналітик нафтогазового порталу enkorr Віталій Крижевський, група "Приват" Ігоря Коломойського домагається від України в міжнародних судах $ 5,6 млрд за експропрійований газ "Укрнафти". Газ у компанії забрала держава, і це факт. Але фактом є і те, що, керуючи "Укрнафтою" з 2003 року, група "Приват" також випотрошувала компанію.

"Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти". Групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами "Приватбанку", серед яких і Ігор Коломойський - близько 42% акцій.

Докладніше про махінації у роботі "Укрнафти" читайте в статті Сергія Куюна та Віталія Крижевского "Аміачний запах газової схеми" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі