За результатами стрес-тестування НБУ всі банки стійкі

Поділитися
За результатами стрес-тестування НБУ всі банки стійкі © НБУ / Flickr
Приватбанк, з урахуванням прибутку, найбільш стійкий до криз – Рожкова.

За результатами стрес-тестування НБУ, банківський сектор стійкий в поточних макроекономічних умовах. Про це заявила перший заступник глави правління Нацбанку Катерина Рожкова на прес-брифінгу про результати оцінки стійкості банків.

Результати стрес-тестування свідчать, що банківський сектор є стійким при поточних макроекономічних умовах, тобто в реальній ситуації.

"Прибуток, який сьогодні заробляють банки, дозволяє формувати необхідний запас. Аналіз безпосередньо якості активів, який проводили аудитори, не показав суттєвих проблем, тобто мова йде про те, що всі банки адекватно відображають кредитний ризок, адекватно оцінюють фінансовий стан позичальників, застав. Лише один банк з 47, які проходили оцінку якості активів, мав певні недоліки та за результатами перевірки повинен був довідобразити у своєму балансі резерви за кредитними ризиками, але станом на сьогодні ситуація вже нормальна, все добре", - заявила Рожкова.

За її словами, результати стрес-тестування дуже хороші для банків з іноземним капіталом.

"Що стосується результатів стрес-тестування Приватбанку. Та бізнес-модель, яка була затверджена і реалізується, є життєздатною, банк має найбільший прибуток серед українських банків та є стійким до майбутніх криз", - підкреслила перший заступник голови правління НБУ.

У жовтні 2018 року вісім із 24 банків, які приймати участь в оцінці якості активів і стрес-тестуванні НБУ, вимагали докапіталізації на загальну суму 6,1 млрд грн.

Проте вже в січні 2019 року за підсумками стрес-тестування банків Нацбанку тільки один банк повинен докапіталізуватися, щоб виконати вимоги щодо капіталу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі