За рік кількість українських мігрантів у Росії скоротилася втричі

Поділитися
За рік кількість українських мігрантів у Росії скоротилася втричі До Росії їдуть все менше українців © Микола Тис / ZIK
Це навіть не українська статистика - це визнають росіяни.

На сайт Росстату з'явилися цікаві цифри, що стосуються України. Зокрема, як свідчить статистика, Україна перестала бути головним постачальником мігрантів в Росію, значно меншим став потік трудової міграції, перестали приїжджати вимушені мігранти зі східної частини України, окупованої Росією.

Головная постачальниця мігрантів з 2014 року Україна скоротила цю цифру втричі: з 47,7 в 2017 році до 14,8 тисячі людей в 2018. Україна опустилася на третю сходинку в даних Росстату: попереду неї тепер Таджикистан і Казахстан - головні потоки трудової міграції йдуть в Росію звідти.

А українці, як відзначають самі росіяни, стали віддавати перевагу для заробітків не Росії, а Польщі і іншим західним країнам.

Всього з України до Росії минулого року прибуло 137 776 осіб, виїхало з Росії - 122 954. Відповідно, у 2017 році прибуло 150 182 українців, вибуло - 102 491.

За даними Мінсоцполітики, понад три мільйона українських громадян постійно працюють за кордоном. Ще дев'ять мільйонів щороку виїжджають на сезонні роботи в сусідні країни.

За оцінками Нацбанку, в 2017 році українці на заробітках надіслали в Україну $ 9,3 млрд, тобто на $ 2 млрд більше, ніж вважалося раніше. Детальніше про міграційні настрої громадян України читайте у матеріалі Юлії Мостової і Сергія Рахманіна "Кровотеча" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі