За рік Kyiv Boryspil Express перевіз майже мільйон пасажирів

Поділитися
За рік Kyiv Boryspil Express перевіз майже мільйон пасажирів Бориспільський експрес існує всього рік, але здається, що він був завжди © Ганна Здоренко, DT.UA
Рекордну кількість пасажирів експреси перевезли в серпні і вересні 2019 року

За перший рік функціонування Kyiv Boryspil Express його послугами скористався майже мільйон пасажирів. Це один з найбільш успішних залізничних проектів незалежної України.

Про це сказав голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, передає прес-служба відомства.

"Упевнений, зараз ніхто не буде сперечатися, що експрес в аеропорт "Бориспіль" потрібен. За перший рік роботи він здійснив близько 10 тис. рейсів і перевіз майже мільйон пасажирів. І це безперечний доказ успішності цього проекту", - зазначив Євген Кравцов.

Рекордну кількість пасажирів експреси перевезли в серпні і вересні 2019 - 98,2 тис. І 107,6 тис. відповідно. Найбільшою популярністю користуються рейси № 842 Київ - Бориспіль в 17:50 і № 845 Бориспіль - Київ о 19:17.

За словами керівника Укрзалізниці, компанія планує і надалі розвивати цей проект. Зараз залізничники завершують реконструкцію станції Видубичі, де буде побудована зупиночна платформа для експреса.

"Станція Видубичі перетвориться на транспортний хаб, який об'єднає автобусні перевезення, залізницю, метро та авіатранспорт. Крім того, очікуємо дизель-поїзд виробництва КВБЗ, який ми задіємо на цьому маршруті. А це додатково 170 місць для сидіння", - зазначив він.

За добу експреси здійснюють 57 рейсів і перевозять 2,5 тис. пасажирів.

Нагадаємо, Kyiv Boryspil Express з'єднує головний залізничний вокзал української столиці Київ-Пасажирський з Міжнародним аеропортом "Бориспіль". Експреси роблять проміжну зупинку тривалістю 2 хвилини на вокзалі Дарниця.

Курсування поїздів в регулярному режимі почалося 30 листопада 2018.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" з 10 травня почала використовувати в пікові години здвоєний склад експреса " за маршрутом Київ - аеропорт "Бориспіль".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі