Зеленський підписав зміни до держбюджету-2019

Поділитися
Зеленський підписав зміни до держбюджету-2019
Закон забезпечує виплати зарплат шахтарям, а також інші соцвиплати.

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №2283, яким вносяться зміни в державний бюджет на 2019 рік. Про це зазначено на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, передбачається зниження плану доходів через відставання за надходженнями ПДВ на імпортні товари і ввізного мита в результаті надпланового зміцнення гривні, що буде компенсовано скороченням витрат на обслуговування держборгу.

Зміни дозволять профінансувати програми міністерств, а також забезпечать зарплати шахтарями і соцвиплати, наголошується в пояснювальній записці до документа.

Зокрема, в бюджеті додали 1 млрд грн на програму "Реструктуризація вугільних шахт". Згідно з пояснювальною запискою до документа, це дозволить виплатити зарплати шахтарям і не допустити відключення від електропостачання шахт.

Передбачено збільшення на 1,4 млрд грн забезпечення військовослужбовців Держприкордонслужби, СБУ, Нацгвардії, Головного управління розвідки Міноборони, Управління державної охорони до рівня виплат у Збройних Силах.

Збільшено на 300 млн грн витрати по держпрограмі доступного житла для внутрішньо переміщених осіб, на 200 млн грн - на придбання житла для учасників АТО і ООС.

На 500 млн грн збільшено фінансування резервного фонду з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Крім того, на 354,6 млн грн зросте фінансування для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; на 787 млн грн - для осіб з інвалідністю, щоб поліпшити забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

Фінансування на утримання автодоріг загального користування збільшили майже на 1,17 млрд грн. Зокрема, на будівництво магістралі через Дніпро в Запоріжжі (траса Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через Кременчук) - Маріуполь виділена сума 750,6 млн грн.

Читайте також: На забезпечення діяльності президента України та його офісу в бюджеті передбачено 916 млн грн

Раніше, 6 листопада, Кабмін представив доопрацьований проект закону "Про Державний бюджет України на 2020 рік", який підготував до другого читання у Верховній Раді. У документі Кабмін пропонує збільшити витрати на фінансове забезпечення державних шахт в 2020 році на 622,8 млн грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі