Зеленський ветував закон про націнку на сигарети

Поділитися
Зеленський ветував закон про націнку на сигарети Президент повернув закон до Ради без підпису
Прийнятий Верховною Радою закон міг призвести до подорожчання кожної пачки сигарет на 7 гривень.

Президент України Володимир Зеленський наклав вето на прийнятий Верховною Радою закон про торгову націнки на тютюнові вироби. Згідно з повідомлення на сайті Верховної Ради, глава держави повернув закон до парламенту зі своїми пропозиціями.

Законопроект №1049 про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів був прийнятий Радою 4 жовтня. Одна з внесених до нього поправок передбачає введення торгової націнки на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни.

Згідно з підрахунками асоціації "Укртютюн", згадана норма призведе до подорожчання кожної пачки сигарет у середньому на 7 гривень.

Як повідомлялося, в грудні уряд підписав з найбільшими українськими виробниками тютюнових виробів "Меморандум про наміри для забезпечення стабільності на ринку тютюнових виробів і підтримки конкурентного середовища для всіх учасників".

Підписанти очікують, що завдяки підписанню документа створять рівні правила гри на ринку, протидіятимуть незаконній торгівлі та ухиленню від сплати податків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі