Зеленський запропонував єгипетській компанії інвестувати в Україну

Поділитися
Зеленський запропонував єгипетській компанії інвестувати в Україну Голову компанії Orascom запросили на зустріч до президента, щоб обговорити перспективи співпраці
Президент звернув увагу єгиптян на відкриття земельного ринку і банківський сектор.

Президент Володимир Зеленський обговорив з виконавчим головою компанії Orascom Investment Holding Нагіном Онсі Савірісом залучення інвестицій в економіку України. Про це інформує прес-служба президента.

"Єгипетський бізнесмен зазначив, що радий можливості поспілкуватися з главою Української держави і розповісти йому про свою діяльність. Він повідомив, що цікавиться можливістю інвестувати в Україну", - йдеться в повідомленні.

Зеленський подякував Савірісу за проявлену ініціативу та інтерес до інвестиційних можливостей України.

"Я чув, що ви протягом декількох років цікавилися інвестиційними можливостями в Україні, але не наважувалися (почати роботу). Зараз найкращий для цього час", - сказав президент.

Він розповів про оновлення українського парламенту і формування нового уряду, що, на переконання Зеленського, "дозволить реалізувати структурні реформи в короткі терміни для досягнення економічного буму в країні протягом найближчих 5 років".

"Я не раз заявляв інвесторам і нашим міжнародним партнерам, що буду особисто захищати іноземні інвестиції в Україну, а уряд і парламент працюють над створенням сприятливого бізнес-клімату в нашій країні", - заявив президент України.

Серед основних змін в Україні глава держави назвав земельну реформу. Зеленський також запропонував бізнесмену розглянути можливість інвестування у банківський сектор України.

У минулому році в Україні було реалізовано 618 міжнародних проектів на загальну суму 6,6 мільярдів доларів. Найбільшими донорами при цьому були США (більше 2 мільярдів доларів, 124 проекту), ЄБРР (759,7 млн доларів, 44 проекту), ЄС (522,3 млн,235 проектів), Німеччина (386,9 млн, 39 проектів), Канада (152,3 млн, 18 проектів).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі