Табачник хоче, щоб уроки фізкультури у школах були щодня

Поділитися
© blog.i.ua
У всіх класах українських шкіл щодня має проводитися урок фізичної культури. Таку думку висловив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

«Завдання міністерства освіти і науки, молоді та спорту зробити так, щоб у відповідності з нашим новим освітнім стандартом щодня від першого до одинадцятого класу у нас обов'язково був щоденний урок фізичної культури. Нам не потрібно оцінок, нам потрібно 45 хвилин для кожної дитини щодня рухової активності», - сказав він.

За його словами, найкращим подарунком уряду українським спортсменам і фізкультурникам, спортивному руху стало затвердження концепції державної програми розвитку фізичної культури і спорту, розрахованої на п'ять років, і вартість якої «кілька десятків мільярдів».

«Реалізація її - це сотні і десятки нових майданчиків, спортивних споруд, оновлених і побудованих. Я думаю, що до 20-річчя українського спорту Кабінет міністрів намагається зробити все, що від нього залежить», - зазначив міністр.

Нагадаємо, 25 лютого минулого року у полтавській школі №7 на уроці померла п'ятикласниця.

4 лютого у столичній школі №219 на уроці фізкультури померла учениця. За даними центральної районної дитячої поліклініки №1 Оболонського району Києва, в якій обстежувалася дитина, протягом останнього місяця будь-які медичні втручання, у тому числі профілактичні щеплення, дитині не проводилися. За фактом смерті прокуратура порушила кримінальну справу.

Навесні минулого року у селі Стара Некрасівка Одеської області на уроці фізкультури помер 15-річний школяр.

У 2008 році на уроках фізкультури померло 7 школярів, тоді Міносвіти ввело мораторій на кроси. А у 2009-му році знизило пороги нормативів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі