Бахтєєва: Закон про заборону реклами ліків приймуть у вересні

Поділитися
Верховна рада України ухвалить закон про заборону реклами ліків і біологічно активних додатків вже у вересні цього року, заявила народний депутат від Партії регіонів, голова парламентського Комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва.

Верховна рада України ухвалить закон про заборону реклами ліків і біологічно активних додатків вже у вересні цього року.


Таку думку в коментарі УНН сказала народний депутат від Партії регіонів, голова парламентського Комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва, коментуючи пропозицію Кабміну заборонити образ лікаря у рекламі.

"Я впевнена, що цей законопроект буде прийнято Верховною Радою вже у вересні. Дійсно, ліки, які люди купують в інтернет-аптеках, можуть вилікувати рак, забезпечити ідеальну шкіру і волосся. Але ми маємо іншу статистику, яка говорить про те, що українці хворіють на одну хворобу, а лікуються зовсім від інших", - сказала Т.Бахтєєва.

Вона також додала, що образ лікаря не повинен бути присутнім у рекламі, адже це тільки спонукає до продажу лікарських і косметичних засобів.

"Я буду дуже намагатися, щоб і такий законопроект ми також підтримали", - додала нардеп.

Нагадаємо, ВР прийняла за основу законопроект, яким забороняється реклама лікарських засобів. У Міністерстві охорони здоров'я підтримують цю пропозицію.

Раніше повідомлялося, що, за даними досліджень, у першому кварталі 2011 року фармацевтичні компанії сумарно інвестували в рекламу ліків на телебаченні, у друкованих ЗМІ і на радіо 760 млн грн, що на 38% більше ніж торік. А це призводить до почастішання випадків самолікування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі