Британські науковці оцінили масу людства, 5% - зайва вага

Поділитися
© femina.in.ua
Як виявилося, сумарна маса всього дорослого населення світу становить 287 млн. тонн. При цьому 15 мільйонів тонн - надбавка, пов'язана з надмірною вагою, яка еквівалентна 242 мільйонам осіб середньої ваги (5% від загальної кількості населення на 2005 рік). Середня вага дорослої людини становить 62 кілограми.

Британські науковці оцінили сумарну вагу всіх дорослих людей на Землі та з'ясували, що 5% загальної маси - добавка, пов'язана з ожирінням і надмірною вагою, при цьому якщо б усі люди мали б таку ж середню вагу, як мешканці США, це дало б надбавку, відповідну "зайвій", мільярду людей із середньою масою.

У статті, опублікованій у журналі BMC Public Health, група науковців із Лондонської школи гігієни і тропічної медицини під керівництвом Сари Уолпол спробувала оцінити масу людства і частку, яка пов'язана з надмірною вагою і ожирінням.

Автори зазначають, що наявні економічні та демографічні оцінки враховують тільки кількість населення, але не його масу. Крім цього, більше половини енергії, одержуваної з їжею, людина витрачає на фізичну активність, а на переміщення більшої маси потрібно більше енергії. Навіть у спокої люди з великою вагою витрачають більше енергії.

Група Уолпол використовувала дані Всесвітньої організації охорони здоров'я за 2005 рік і національних досліджень, щоб оцінити індекс маси тіла в різних країнах.

Як виявилося, сумарна маса всього дорослого населення світу становить 287 млн. тонн. При цьому 15 мільйонів тонн - надбавка, пов'язана з надмірною вагою, яка еквівалентна 242 мільйонам осіб середньої ваги (5% від загальної кількості населення на 2005 рік). Середня вага дорослої людини становить 62 кілограми.

Серед усіх континентів найвища середня маса тіла - у жителів Північної Америки (80,7 кілограма). У Північній Америці живуть тільки 6% населення світу, але при цьому на цьому континенті зосереджено 34% від світових запасів надлишкової ваги. У той же час на частку Азії припадає 61% населення, але тільки 13% від загальносвітового "жиру".

"Якби мешканці всіх країн світу мали б такий же індекс маси тіла (відношення росту до ваги), як жителі США, загальна маса людства була б на 58 мільйонів тонн більше ... що еквівалентно збільшенню населення світу на 935 мільйонів осіб середньої маси. Це збільшення призведе до зростання споживання їжі на величину, достатню, щоб прогодувати 473 мільйонів людей", - пишуть науковці.

Вони зазначають, що їхнє дослідження підкреслює важливість врахування не лише кількості населення, але і його маси.

«Будь-хто погодиться, що більшання кількості населення загрожує стійкості навколишнього середовища в глобальному масштабі -. Наше дослідження показує, що ожиріння і надмірна вага також становлять серйозну загрозу До тих пір, поки ми не будемо враховувати і ожиріння, і більшання кількості населення, наші шанси (впоратися з проблемою) малі ", - зазначив один з авторів дослідження професор Ієн Робертс. ! Zn

Читайте також:

У світі голодують 1 млрд людей, 1,3 млрд - переїдають

В Ізраїлі заборонили занадто худих манекенниць

Британки виявилися найтовстішими жінками Європи

2012-й: хліб без масла ООН: за межею бідності вже живуть четверо з п’яти українців

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі