З України масово тікають медики

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Щорічно з України за кордон виїжджає понад 6 тис. медиків. Про це у своїй статті «Медицина в дзеркалі незалежності» у свіжому числі газети «Дзеркало тижня. Україна» пише Ольга Скрипник.

«Україна стала донором медичних кадрів для багатьох країн, щорічно втрачаючи понад 6 тис. фахівців. Зокрема у Києві не вистачає більш як 3 тис. лікарів та 4 тис. медсестер. Найбільше від нестачі кадрів потерпають служба невідкладної допомоги, фтизіатрична служба, рентгенслужба, патанатомічна та лабораторна служби. Укомплектованість лікарями - 76%, третина працюючих - пенсійного віку. Особливо турбує дільнична служба - у столиці не вистачає близько 900 лікарів», - так коментувала здобутки медицини за незалежності голова Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я Лариса Канаровська.

До такої ситуації на думку експерта призвели погані умови праці українських медиків.

«За 20 років незалежності в Україні змінилося 16 міністрів охорони здоров’я. Медицина фінансується за залишковим принципом. За рівнем середньої заробітної плати галузь посідає передостаннє місце, відстаючи від інших бюджетних галузей на 400-800 грн.

Не виділяються кошти на засоби індивідуального захисту для медичних працівників. Щороку в середньому 25 медичних працівників столиці захворюють на активну форму туберкульозу», - зазначила Л.Канаровська.

Детальніше читайте про це у статті Ольги Скрипник «Медицина в дзеркалі незалежності» у свіжому числі газети «Дзеркало тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі