Керівники Клініки Спіженко: "Ми допомагаємо у 99% випадках всіх онкологічних захворювань"

Поділитися

Онкологічному центру "Клініка Спіженко" в червні 2019 року виповнюється 10 років. Про тих, хто створював клініку, про медичне обладнання та методики лікування, перший та єдиний у Східній Європі КіберНіж та плани на майбутнє розповіли керівники онкологічного центру - Наталія та Олег Спіженки.

Ми видалили пухлину системою КіберНіж - без хірургічного втручання, без болю, без крові

- Ідея створення Клініки Спіженко належить моєму батькові - Юрію Прокоповичу Спіженко, - розповідає керівник клініки Наталія Спіженко, - я добре пам'ятаю той день, у 2008 році, коли батько зібрав всю нашу родину та поділився ідеєю створення клініки.

Він сказав: "Ми зробимо те, чого в Україні досі не робив ніхто: привеземо роботизовану установку КіберНіж, який безкровно, без хірургічного втручання видалятиме онкологічні пухлини", - розповідає Наталія Спіженко.

В більшості країн світу, де онкологічні пухлини видаляють на роботизованих установках КіберНіж, ці прилади купують та встановлюють за бюджетні кошти в рамках державних програм, тому, що вони дуже дорогі. В Україні спроби створити подібний центр були кілька років тому. Вся країна збирала гроші на купівлю Гамма-Ножа, але з цього нічого не вийшло.

- Так як бюджет будівництва приміщення клініки та купівлі КіберНожа був астрономічним, а виплати по кредитам, що ми взяли, могли розтягнутися на довгі роки, і, можливо, виплачувати їх довелося б і нашим внукам, батько вирішив, що правильним буде обсудити ідею створення кіберклініки з усією родиною. Рішення було одностайним.

В грудні 2008 року ми підписали контракт на купівлю КіберНожа, а вже у вересні 2009 року вперше у Східній Європі прооперували онкологічного пацієнта за допомогою робота КіберНіж. Доречи, цей пацієнт буде присутнім на ювілеї Клініки Спіженко в червні.

Тоді, десять років тому, було складно уявити, що в Україні стане можливим видалення пухлин, які раніше вважалися неоперабельними або їх видалення призводило до інвалідності. Сьогодні, вже 10 років, робот КіберНіж рятує людям життя, робить можливим те, про що раніше можна було лише мріяти, - розповідає Наталія Спіженко.

Представлено найпотужніше та найсучасніше обладнання для лікування раку

У 2009 році в Клініці Спіженко було лише 30 співробітників, а за десять років, тут працює вже близько 320 людей. Клініка розташована у сосновому лісі, в селі Капітанівка, Київської області, в десяти кілометрах по Житомирській трасі від станції метро "Житомирська".

- Коли ми починали, було лише радіохірургічне лікування системою КіберНіж, як один з методів лікування онкологічних захворювань. На ранніх стадіях захворювання ефективність КіберНожа близько 99%. Але, враховуючи, що в нашій країні вже багато років немає профілактики та боротьби з онкологічними захворюваннями, до нас звертаються пацієнти зі стадійністю процесу і другою, і третьою, і навіть четвертою. В таких випадках, КіберНіж застосовують скоріше для боротьби з метастазами. Більше того, його потрібно використовувати разом з іншими методами лікування, такими як хіміотерапія, хірургія та променева терапія, - розповідає керівник клініки Олег Спіженко.

У 2010 році виникла ідея вдосконалити Клініку Спіженко, зробити повний цикл діагностики та лікування онкологічних захворювань. А вже у 2019 році Клініка Спіженко допомагає у 99% випадках всіх онкологічних захворювань.

В клініці представлені всі методи - від радіохірургії та променевої терапії, до хірургії та лапароскопії.

- Нашою гордістю та визнанням високого рівня якості медичного обслуговування є акредитація Клініки Спіженко як Центра клінічних досліджень найсучасніших ліків, які є в світі. Ми - одна з найбільших в Україні баз клінічних досліджень, і препарати, які пацієнти у всьому світі отримають через п'ять-десять років, у нас використовуються вже зараз.

Ми проводимо більше 30 світових досліджень різних фаз та складності. А ще я пишаюся тим, що в нашій клініці працює команда, яка створена, щоб рятувати пацієнтів та надихати їх на життя, - говорить Наталія Спіженко.

Вже 10 років Клініка Спіженко приймає пацієнтів із 32 країн світу, а це вже близько 75 000 пролікованих хворих, і той факт, що своїх пацієнтів нам довіряють такі світові страхові компанії як BUPA Global, американська Sigma, німецька страхова компанія Allianz, говорить про те, що Клініка Спіженко справедливо заслужила світовий авторитет серед центрів онкології у всьому світі.

Операції провели вперше в світі

Сьогодні технічна і наукова база Клініки Спіженко дозволяє проводити унікальні операції. А деякі види операцій наша клініка провела вперше в світі.

- Ми стали одним із перших онкологічних центрів у світі, де успішно пролікували пухлину ока без видалення ураженого органу та зберегли зір пацієнту. Коли нам це вдалося, ми поділилися досвідом з колегами під час наукової конференції у Женеві, щоб кожна клініка мала змогу повторити це та врятувати своїх пацієнтів.

Аналогічна ситуація була з лікуванням пухлини на єдиній нирці пацієнта. Клініка Спіженко першою провела таку операцію в світі. Про наш перший досвід лікування більше 40 пацієнтів з єдиною ниркою ми також доповіли в Барселоні, - розповідає Наталія Спіженко.

Лікарі зі світовим ім'ям приймають безкоштовно

В Клініці Спіженко регулярно проводяться соціальні проекти.

- Бути соціально відповідальними сьогодні вкрай необхідно. Це навіть не питання нашого прагнення допомагати людям, підтримуючи тим гарний імідж клініки. Це питання виживання тих людей, які не можуть дозволити собі дороге медичне обслуговування, - говорить Олег Спіженко.

Кожного року Клініка Спіженко бере участь в безкоштовних акціях спрямованих на профілактику онкологічних захворювань. Проводиться безкоштовна діагностика для мешканців Києва та Київської області спрямована на виявлення раку шкіри, онкології легень, прямої кишки, раку простати, онкогінекології. Під час цих проектів проводиться безкоштовна діагностика КТ, МРТ, огляди у профільних лікарів, дерматоскопія.

- Коли наші можливості дозволяють - ми це робимо, і дай Бог, щоб так було завжди, - говорить Олег Спіженко.

Окрім того, в клініку регулярно приїжджають лікарі зі світовим визнанням в галузі онкології, які по ініціативі керівництва Клініки Спіженко безкоштовно консультують пацієнтів.

Справка

Клініка Спіженко була заснована у 2009 році першим міністром охорони здоров'я незалежної України Юрієм Спіженко. У 2010, після раптової смерті Юрія Прокоповича, керівником клініки стала його дочка Наталія Юріївна Спіженко.

За підсумками роботи 2011 року медичний центр "Кібер Клініка Спіженка" в особі його керівника Наталії Спіженко загальнонаціональною програмою "Людина Року 2011" був удостоєний спеціальної премії "За самовіддане служіння людям, своїй Вітчизні і професії".

Цього ж року в центрі встановили лінійний прискорювач Elekta Synergy та відкрили відділення хіміотерапії.

2017-го побудовано сучасний центр хірургії й відкрито повний цикл послуг із лікування онкології. Від тоді ж клініка надає медичні послуги цілодобово.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі