Медики встановили, що відсипатися на вихідних шкідливо для здоров'я

Поділитися
Люди, що заповнюють нестачу сну вихідними, порушують режим біологічного годинника мозку, через це вранці в понеділок буде складно прокинутися.

Люди, що відсипаються на вихідних, протягом тижня відчувають ще більшу сонливість. Такий режим порушує внутрішній годинник. Тому в понеділок буде дуже важко прокинутися вранці.

Доктор Грегорі Картер з Університету Техасу підкреслює: дослідження спростовує поширене твердження щодо того, що нестачу сну можна заповнити за два дні.

Люди можуть викликати затримку у циркадних ритмах, якщо на вихідних будуть спати мінімум на годину більше звичайного. У підсумку до понеділка затримка в циркадному ритмі мозку може скласти до двох годин.

Краще раніше лягати і спати по вісім годин. На жаль, у п'ятницю-суботу люди зазвичай лягають пізно і нерідко вживають на вихідних алкогольні напої. Щоправда, насправді, коли людина втомилася, мозок відпочиває більш ефективно. ! zn

Читайте також:

Сон - це зустріч із самим собою

Хочеш схуднути - спи. Хочеш спати - бігай

Вчені запропонували новий спосіб лікування хронічної втоми

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі