МОЗ: В Україні немає епідемій грипу та ГРВІ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За 38 тиждень 2011 року в Україні показники захворюваності на грип та ГРВІ були нижчими за епідемічні пороги. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Усього за минулий тиждень у контрольних містах було зареєстровано 39439 хворих на ГРВІ, госпіталізовано 592 особи (1,5% хворих), серед госпіталізованих 93,1% складають діти до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 40,32 випадків на 10 тис. населення, що на 14,38% більше у порівнянні з попереднім тижнем.

Серед дитячого населення зареєстровано 28245 випадків грипу та ГРВІ (71,6% з числа всіх хворих), що на 18,9% більше у порівнянні з попереднім тижнем.

Питома вага дітей, які захворіли на грип та ГРВІ за віковими категоріями становить: до року - 7,5%, 1-4 роки - 37,7%, 5-9 років - 23,1%, 10-14 років - 17,4 %, 15-17 років - 14,3%.

За звітний період у контрольних містах летальних випадків серед хворих на грип та ГРВІ не зареєстровано, як і за попередній тиждень.

Протягом останніх п'яти років кількість хворих на грип та ГРВІ (на 10 тис. населення) за 38 тиждень у контрольних містах залишалася практично стабільною. У порівнянні зі звітним періодом 2010 року спостерігається зниження кількості захворілих у всіх контрольних містах окрім Вінниці

Питома вага дітей серед хворих на грип та ГРВІ за 38 тиждень у контрольних містах за останні 5 років поступово зростає у всіх регіонах крім Харкова.

В цілому, епідемічна ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ у 10 контрольних містах Центру грипу та ГРВІ відповідає середньорічним рівнем захворюваності для відповідного періоду.

Довідка Щотижневого моніторингу захворюваності населення на грип та ГРВІ здійснюється Центром грипу та ГРВІ Центральної СЕС МОЗ України у 10 контрольних містах країни (Вінниця, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Київ, Одеса, Сімферополь, Харків, Чернігів), які розташовані у різних регіонах і відображають епідемічної ситуації в цілому по країні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі