У Росії зареєстровано нові спалахи африканської чуми

Поділитися
© e-kurier.inf
У Росії зареєстровано нові спалахи африканської чуми свиней. Про це повідомляє федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду РФ (Россільгоспнагляд).

«З 4 по 7 листопада поточного року спалахи африканської чуми свиней зареєстровано на території Воронезької, Курської і Ростовської областей», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у Воронезькій області захворювання зареєстровано у свиней, що містилися в одному з селянських фермерських господарств села Тернове Острогозького району. У господарстві утримувалося 700 свиней, поголів'я свиней у першій загрозливій зоні становить 305 голів.

Генетичний матеріал вірусу африканської чуми свиней виділено також із проб патологічного матеріалу, відібраного з трупа домашньої свині, виявленої на несанкціонованій території звалища селища Іскра біля села Шуклінка муніципального утворення Щетинська сільрада Курського району Курської області. Управлінням Россільгоспнагляду в Орловській та Курській областях спільно з правоохоронними органами Курської області проводиться розслідування для встановлення власника полеглої тварини.

Окрім цього, генетичний матеріал вірусу африканської чуми свиней виявлено і Ростовською обласною ветеринарною лабораторією при дослідженні патологічного матеріалу, взятого від полеглих свиней, яких утримували на свинотоварній фермі №3 ВАТ «Батайське» у селищі Суходільськ Азовського району Ростовської області.

В осередку захворювання міститься 9000 свиней. До сьогоднішнього дня захворіло і загинуло 111 із них.

У всіх трьох випадках діагноз африканської чуми свиней підтверджено Всеросійським науково-дослідним інститутом ветеринарної вірусології та мікробіології.

У всіх осередках проводяться необхідні заходи з профілактики та ліквідації спалахів африканської чуми свиней.

У вересні вірус африканської чуми свиней (АЧС) виявлено у Щербинівському районі Краснодарського краю Росії. Померли 88 свиней.

Раніше повідомлялося, що через спалах африканської чуми у свиней, в одному з сіл у Краснодарському краї було введено режим надзвичайної ситуації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі